• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aldığınız Salatalık Ve Domatesler İlaçlı Mı? Salatalık Ve Domatesi Aynı Anda Tüketmeli Miyiz?

Yeniakit Publisher
2023-06-23 22:05:00 - 2023-06-25 01:41:12
Aldığınız Salatalık Ve Domatesler İlaçlı Mı? Salatalık Ve Domatesi Aynı Anda Tüketmeli Miyiz?

Domates ve salatalık ilaçlama işlemleri sağlık açısından zararlı olabilir. Salatalık ve domatesi birlikte tüketmek zararlı mıdır?


Domates ve salatalık gibi sebzelerin ilaçlama işlemi yapılmadan yetiştirilmesi mümkün değildir. Ancak, bu ilaçlama işlemleri sağlık açısından zararlı olabilir. Domates ve salatalıkların ilaçlı olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler vardır. Örneğin, domateslerin kabuklarına bakarak ilaçlı olup olmadığını anlayabilirsiniz. İlaçlı domateslerin kabukları daha parlak ve pürüzsüz olurken, doğal domateslerin kabukları daha mat ve pürüzlüdür.

Domates ve salatalık tüketirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, bu sebzelerin birlikte tüketilmemesidir. Salatalık ve domatesi birlikte tüketmenin sağlık açısından beklenmeyen zararları ortaya çıktı. Uzman isimler domates ve salatalığın sindirim sürelerinin farklı olduğunu, bilinenin aksine domates ile salatalığın aynı anda tüketilmesinin de oldukça zararlı olduğunu belirtti.

Domates ve salatalık gibi sebzelerin ilaçlama işlemleri farklı yöntemlerle yapılabilir. Örneğin, BASF Tarım Çözümlerinin hazırladığı domates ilaçlama programında bitkinin fenolojik dönemi, problemler ve zararlı otlara göre hazırlanmış bir ilaçlama programı yer almaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Huseyin Demir

Biz çiftçileri rahatbirakin biz bittik canınız sıkıldığında pahalı ilaçlı Avrupa'daki ilaçsız taze.ordan ital alın bir domates fidesi kaçıran yaz görelim ilac gübre kaç.para gel birgün serada çalış 50 derece çocuklarıyla.beraber. çok yazık siz habercileri tarlaya gel canlı konus

Gültekin

İnsan sağlığına zararlı bu sebzelerin yetiştirilmesinde kullanılan ilaçlara Tarım Bakanlığı niçin musade ediyor?, acaba yapılan hastahanelerin artmasının sebepleri, bu sebzeleri yiyenlerin hasta olabileceği hesabıyla mı yapılıyor da önlem alınmıyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23