• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alçak saldırı sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-28 00:27:00 - 2020-02-28 02:37:57
Alçak saldırı sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sırasında küstah açıklama ve tehditlerde bulunan ABD'li senatör Lindsey Graham, İdlib harekatını desteklediğini ve Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini söyleyerek uluslararası arenaya çağrı yaptı.

Türkiye'nın Barış Pınarı harekatına karşı çıkıp ülkemize yönelik yaptırım tasarısında imzası olan Graham, İdlib harekatını desteklediğini ve Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye’nin İdlib şehrinde Türk askerine yönelik hava saldırısı gerçekleşti. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 9 asker şehit oldu.

Saldırılar sonrasında, ABD Senatörü Lindsey Graham, Suriye’nin İdlib kentinde uçuşa yasak bölge kurulması için çağrıda bulundu. Graham, yaptığı çağrıda, “Türkiye’nin İdlib’e müdahalesini çok takdir ediyorum. Şimdi uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu korkunç bir ölümden kurtarmak için uçuşa yasak bir bölge kurmanın zamanı geldi.” dedi.

PKK/PYD'nin savunucusu

Türkiye’nin PKK/PYD terörüne karşı yaptığı operasyonlara en şiddetli tepkiyi veren Graham, ABD askerlerinin Suriye’den çıkarılmasına karşı çıkmıştı.

YPG/PKK’lı teröristleri “ABD’nin DEAŞ’ı yenmesine yardım eden Kürt kuvvetler” olarak nitelendiren Graham, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyine bir operasyon düzenlemesi durumunda “yaptırım” uygulamakla tehdit etmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Graham’la ilgili “Şimdi de çıkmış terör örgütünü savunuyor. Kimin iki yüzlü olduğunu herkes çok açık ve net bir şekilde görüyor.” dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat gözükara

İt soyu ... Abd.. Rus... İran.. Pkk.. İsrail.. Aynı haltsınız..... Pkk ya destek veren soysuz..

toprak

Bu adam destek veriyorsa idlibte yanlış bir şeyler var demektir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23