• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşener'in HDP ile imtihanı! Tepki yağdı

Yeniakit Publisher
2023-03-08 02:30:00 - 2023-03-08 05:49:20

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP hakkında yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşme olasılı ile ilgili konuşan Akşener, “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil” dedi. Öte yandan Akşener, konuşması sırasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar için 'Mithat Hoca' ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Akşener, konu ile ilgili şöyle konuştu:

"Dün kavga edilmeyen konuda görüşme bile problem yaratıyorsa herkesin dikkat edilmesi lazım. O masada defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez."

Akşener’in HDP ile ilgili sözlerine HDP cephesi başta olmak üzere birçok isimden tepki geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Kenanoğlu Ali, Akşener’in açıklamalarını alıntılayarak şu paylaşımı yaptı:

Mabadan ayrıdığında hakaretlerle Meral Akşıener'e demediğini bırakmayan piyanist Fazıl Say da itiraz eden isimler arasına girdi.

Gazeteci yazar Sevda Türküsev ise söz konusu açıklamalar ile ilgili “Akşener, HDP ile diyaloğa sıcak bakmaya başlamış. CHP, HDP ile görüşür ama taleplerini masaya getiremez. Bence yine büyük konuşuyor” yorumunda bulundu.

Hilal Kaplan da Akşener’in bu sözlerini Twitter hesabından yaptığı şu ifadelerle yorumladı:

Gazeteci Nedim Şener, Akşener’in açıklamalarını alıntılayarak “Zaman gösterir” dedi.

Akşener’e tepki gösteren diğer isimlerin ise açıklamaları şu şekilde:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ulvi

Bunlar mı ülke yönetecek?!?!? Bir Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 12 ayda ilan edebilen masa bu memleketi ne yapar bir düşünün. 

Kürt Oglu

Münafik seni,bizde inandik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23