• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit’in soruları Ekmel’i terletti

Yeniakit Publisher
2014-08-07 08:11:00 - 2014-08-07 07:59:45

Geçtiğimiz ay İstanbul’daki aday tanıtım toplantısında çanak sorulara cevap vermenin rahatlığıyla hareket eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Alevi buluşması”nda muhabirlerimizin soruları karşısında neye uğradığını şaşırarak toplantıyı sonlandırmak zorunda kaldı.

MURAT ALAN - MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - Paralel yapı, CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir günde iki şok. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için düzenlenen “Alevi buluşması” önemli Alevi dernekleri tarafından boykot edildi. Mahalli bazda faaliyet gösteren dernek temsilcileri ile bir araya gelen İhsanoğlu, buluşma sonrası düzenlenen basın toplantısını Akit’in soruları yüzünden apar topar sonlandırmak zorunda kaldı.

FİKRİ YOK!

Doğan medyasına mensup bir muhabirin çanak sorusu ile başlayan toplantının soru cevap kısmı, Akit muhabirlerinin soruları ile bir anda hareketlendi. Muhabirimiz Mehmet Özmen’in “Yurtdışındaki Alevi sivil toplum kuruluşları genelde Aleviliğin bir din olduğunu söylüyorlar ama Alevilerin geneli ise Aleviliğin İslam dininin parçası olduğunu ifade ediyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Bu ortamda, seçim kampanyası içinde teolojik tartışmalara girmeyelim. Bu konulardaki soruları Alevi kardeşlerimizin dini otoritelerine sorarsanız cevabını alırsınız” karşılığını verdi. 

KİMYASI BOZULDU

İstihbarat Şefimiz Murat Alan’ın sorusu ise İhsanoğlu ve ekibinde filmin kopmasına neden oldu. Alan’ın “Alevi vakıflarının ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılması yönünde talepleri var. Yine din dersinin de Milli Eğitim müfredatından çıkartılmasını istiyorlar. Diyanet’in kapatılması hakkında siz ne düşünüyorsunuz ve din dersi kaldırılmalı mı” sorusu üzerine, danışmanlardan biri İhsanoğlu’na “Biz bu meseleleri açıkladık” şeklinde kopya verdi. 

HALKIN BİLMESİNE LÜZUM YOK MU?

İhsanoğlu derneklerle yaptıkları basına kapalı toplantıda bu konudaki görüşlerini açıkladıklarını iddia ederken, Murat Alan ise araya girerek “Vatandaşın da bunu bilmeye hakkı yok mu, kamuoyu merak ediyor” şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine İhsanoğlu ve beraberindekiler toplantıyı sonlandırdıklarını açıklayıp alanı terk etmek zorunda kaldı.

Vukuatları bitmiyor

Öte yandan, İhsanoğlu’nun 26 Temmuz tarihinde gerçekleşen Antalya programının yankıları sürüyor. İhsanoğlu’nun, kaçak bölümleri ve ruhsatsız alanları nedeniyle ceza alan ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ramada Otel’de basın toplantısı yapmaktan son anda vazgeçip yolunu tuttuğu The Marmara Otel’in de masum olmadığı ortaya çıktı. The Marmara Otel yöneticilerinin yaya yolunu ve SİT alanı olan falezlerin üzerindeki alanı işgal ettiği öğrenildi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23