• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit'in iyi niyetli uyarısına rağmen eşcinsel savunucusu barolara destek veren Ali Aktaş'a takipçi ayarı

Yeniakit Publisher
2020-06-25 16:44:00 - 2020-06-25 17:03:46
Akit'in iyi niyetli uyarısına rağmen eşcinsel savunucusu barolara destek veren Ali Aktaş'a takipçi ayarı

Kur’an-ı Kerim’de alenen ‘haddi aştıkları’ belirtilen, Hadis-i Şeriflerde de lanetlendikleri ifade edilen eşcinsel sapkınlara arka çıkan barolara, Saadet Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ali Aktaş’tan destek gelmiş ve Akit kamuoyunda tepkilere neden olan durumu haberleştirmişti. Akit’e cevap verdiğini zanneden Aktaş’a, esas cevabı halk verdi.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok il barosu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşcinselik hakkındaki açıklamalarına tepki göstermişti. Barolar, Erbaş’ın eşcinseller hakkında konuşurken ifade ettiği İslami hükümleri hazmedemeyip, Diyanet İşleri Başkanı üzerinden İslam’a adeta kin kusmuştu.

Son günlerde “savunma yürüyüşü” diyerek ilginç bir eylem yapan barolar kamuoyunda tepkiye neden olurken, Saadet Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri için Antalya’ya aday yaptığı Ali Aktaş, siyasi emeller uğruna barolara destek çıkmıştı.

Sosyal medya hesabından baroları savunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘firavuna’ benzeten Ali Aktaş, eşcinselliğe arka çıkan ve İslam’a kin kusan barolara açıktan destek verdi.

Akit’i hedef aldı

Aktaş, bu sözlerini haberleştiren Akit’e sosyal medya hesabından cevap vermeye kalktı. Kendince Akit’i eleştiren Aktaş’a ise, esas cevabı vatandaşlar verdi.

Akit’in üslubunu kullanmaya çalışarak bir metin yayınladığını zanneden Aktaş şunları yazdı:

Halk gereken cevabı verdi

Aktaş’ın yayınladığı paylaşımın üstüne vatandaşlardan çok sayıda tepki geldi. Halk, Akit’in arkasında durarak Aktaş’a, “Haksız mı? Erbakan hocaya darbe yapan generallerin karşısında esas duruşa geçen ve alkışlayan baroları sen savundun” diyerek tepki gösterdi.

Ali Aktaş'ın savunduğu barolar, Ali Erbaş'ın açıklamalarının ardından aşağıdaki metinleri yayınlamıştı:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Siz akit gazetesi olarak Ali Aktaşı muhatap almanız bir hatadır. Ben Ali Aktaşın 23 Haziran İstanbul seçimleri için pkknın bizzat desteklediği Ekrem İmamoğlu için bağış yaptığını biliyorum.

Nihal

Allahın laneti böyle baro başkanları ve onun gibilerin üzerine olsun 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23