• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit yazdı oyun bozuldu

Yeniakit Publisher
2013-06-12 21:10:00 - 2013-06-12 21:38:59
Akit yazdı oyun bozuldu

Taksim’deki Gezi Parkı eylemcilerine destek vererek “çapulculuğa” soyunan Garanti Bankası’nın, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden sağladığı rantın aynen devam etmesine yönelik oyununu Akit bozdu…

FATİH AKKAYA / ANKARA -  Milli Eğitim Bakanlığı’nın gazetemizin dünkü haberi üzerine Garanti Bankası’na süresi 20 Haziran’da dolacak olan “işbirliği protokolü”nün uzatılmayacağını bildireceği ifade edildi.
O HABERİMİZ
Gezi eylemcilerine destek vererek, “Ben de çapulcuyum” diyen Ergün Özen yönetimindeki Garanti Bankası’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile 5 yıldır sürdürdüğü ve üzerinden hem reklam yaptığı hem de çok büyük rakamlarda vergi indirimi kazandığı “işbirliğine” dair protokolün yenilenmesine yönelik olarak ilginç bir girişimde bulunduğunu ortaya koyan dünkü haberimiz özellikle eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.
5 yıllık bu protokol kapsamında onbinlerce MEB personeline eğitim kursu verilirken, Garanti Bankası’nın masrafları Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında vergiden düşüldü. Garanti’ye vergi indirimin yanı sıra reklam yapma ve müşteri kazanma imkanı sunan protokolün süresi 20 Haziran 2013’te doluyor. Gezi eylemcilerine desteğin ardından protokolün uzatılmayacağını gören Garanti, 20 Haziran’da sona erecek protokolün kendiliğinden uzamasını sağlamaya dönük bir adım atarak, alelacele 18-28 Haziran tarihleri arasında kurs açmış ve 7 Haziran’da MEB’e yazı göndererek kurs için izin istemişti.
MEB’İ UYANIK OLMAYA DAVET ETTİK
Bakanlığın bu izin talebine olumlu cevap vermesi, 20 Haziran’da süresi dolacak olan işbirliği protokolünün kendiliğinden uzaması anlamına geliyordu. Dünkü haberimizde bu gerçekleri gündeme getirmiş ve MEB’in ilgili yetkililerini “uyanık” olmaya çağırmıştık.
GENEL MÜDÜRLÜKTEN GÖNÜLSÜZ İPTAL
Edinilen bilgilere göre, haberimiz üzerine MEB’de alt birimlerce Garanti Bankası’na gönderilmek üzere bir cevap yazıldı. Yazıda, protokolün 20 Haziran’da sona ereceği ve yenilenmesinin düşünülmediği ifade edildi. Fakat bu yazı, Ömer Balıbey’in vekaleten başında bulunduğu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nde önce reddedildi yani Garanti’yle protokolü sonlandıracak olan yazı işleme konulmadı. Genel Müdürlük’ten Akit’in olayın üzerine gitmesi üzerine ise, sözkonusu protokolün uzatılmayacağı açıklaması geldi.
BALIBEY: PROTOKOLÜ UZATMAYACAĞIZ
Genel Müdür Ömer Balıbey, Garanti Bankası ile olan protokolün 20 Haziran’da sona ereceğini hatırlatarak, protokolün yenilenmeyeceğini söyledi. Balıbey, “Bankanın protokolün kendiliğinden uzaması anlamına gelen yeni kurs açma girişimine karşı bir red cevabı yazacak mısınız?” şeklindeki sorumuz üzerine de, “Evet, arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Protokolün sona ereceğini bildireceğiz” dedi.
AKİT’E TEŞEKKÜR
MEB’de bir bürokrat Akit’e teşekkür ederek, “Bu çapulcuların oyunu Akit’in sayesinde bozuldu. Akit konuyu gündeme getirmeseydi, bankanın protokolün uzatılması anlamına gelen son dakikada yeni kurs açma oyunu görmezden gelinerek, sessiz sedasız protokolün süresi uzatılacaktı” bilgisini verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23