• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akıllı evlerin beyni, Bosch’tan…

Yeniakit Publisher
2016-03-09 13:43:00 -
Akıllı evlerin beyni, Bosch’tan…

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, akıllı evlerin beyni olacak Akıllı Ev Denetleyicisi ile yeni bir dönemi başlatıyor.

Bosch’un geliştirdiği ve akıllı ev sisteminin merkezinde yer alan Akıllı Ev Denetleyicisi, evdeki cihazları internete ve birbirine bağlayarak iletişime geçiriyor. Böylece evlerde, daha fazla konfor ve tasarruf için fırsat yaratıyor.

Ağa bağlı bir dünya için çözümler üreten Bosch, akıllı ev teknolojileri ile artık cihazları hem birbirine hem de aynı anda internete bağlayabiliyor. Bosch’un geliştirdiği Akıllı Ev Denetleyicisi bir merkezi kontrol ünitesi görevi görüyor ve kullanıcıların denetleyiciye bağlı tüm cihazları takip ve kontrol etmesini sağlıyor.

Bosch’un insanların yaşam alanlarındaki konforu artırmayı hedeflediğine dikkat çeken Bosch CEO’su Volkmar Denner, şirketin hayata geçirdiği akıllı ev teknolojileri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Sistem, hava durumu hakkındaki bilgileri anlık olarak alıyor. Buna göre pencereleri açabiliyor. Aynı zamanda ısıtma ve aydınlatma da buna göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bu nedenle akıllı evlerdeki odalar, her zaman ideal sıcaklıkta ve gerekli aydınlatma seviyesine sahip bulunuyor. Böylece, konfor artarken para ve enerji tasarrufu da sağlanıyor. 2020 yılının sonuna geldiğimizde tüm dünyada yaklaşık 230 milyon evin, ağa bağlı olmasını öngörüyoruz. Bosch olarak, sensörler, ısıtma ve güvenlik sistemlerindeki uzmanlığımızı, ev aletleri alanlarındaki tecrübemizle birleştiriyoruz. Bu tecrübelerimiz bize akıllı ev teknolojileri konusunda önemli bir iş potansiyeli sunuyor.”

BOSCH AKILLI EV DENETLEYİCİSİ İLE DAHA FAZLA KONFOR, DAHA FAZLA TASARRUF

Akıllı ev sisteminin merkezinde yer alan Bosch Akıllı Ev Denetleyicisi, makineleri internete ve birbirine bağlıyor, birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlıyor. Akıllı telefonlar ve tabletlere yönelik uygulama ise kullanıcıların denetleyiciye bağlı olan tüm cihazları istedikleri yerden takip etmesine ve çalıştırmasına imkan veriyor. Sistem, evdeki yaşamı daha akıllı ve güvenli hale getirirken, tasarruf yapılmasını da sağlıyor.

Bir uygulama ile tüm aletlerin kullanılmasını kolaylaştıran sistem, insanların aydınlatma, ısıtma ve cihazların açma - kapama gibi işleriyle uğraşmamalarını da sağlıyor.

EN BÜYÜK ÖNCELİK VERİ GİZLİLİĞİ VE GÜVENLİK…

Bosch’un akıllı ev çözümleri, en yüksek veri koruma ve güvenlik standartlarını karşılıyor. Bu standartlar, ürün geliştirme sürecinin başlangıcından itibaren dikkate alınıyor.

Öte yandan Bosch tarafından geliştirilen akıllı ev teknolojileri, diğer üreticilerin cihazlarıyla uyumlu bulunuyor, kolaylıkla bağlantı sağlayabiliyor. Örneğin; akıllı evlerin aydınlatması konusunda Philips markasıyla işbirliği yapıldı.

Ocak 2016'dan itibaren www.bosch-smarthome.com adresinde online olarak satışa sunulan (şimdilik sadece Almanya’da) akıllı ev teknolojileri arasında; Bosch akıllı ev denetleyicisi, kapı-pencere kontakları, akıllı termostatlar ve Philips ortaklığında Hue ışıklar yer alıyor.

BOSCH GRUBU HAKKINDA

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 375.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2015 itibarıyla). Grubun açıkladığı ön rakamlara göre şirket, 2015 yılında 70 milyar Euro'nun üzerinde bir satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60'a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve hizmet ortaklarının da dâhil edilmesi halinde Bosch, yaklaşık olarak 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağında daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır. Bosch, 2015 yılında dünya çapında 5.400 patent başvurusunda bulunmuştur. Ağa bağlı bir yaşam için inovasyonlar gerçekleştiren Bosch, yenilikçi ürün ve çözümleriyle tüm dünyada yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Şirket, bu doğrultuda dünyanın her yerinde ‘yaşam için teknoloji’ sunmayı sürdürmektedir.

Şirket, "Hassas Makine ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi" olarak 1886 yılında Robert Bosch (1861-1942) tarafından Stuttgart'ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH'nin özel sahiplik yapısı, şirketin uzun vadede planlama yapmasını ve geleceğini koruma üzere önemli yatırımları yapmasını mümkün kılarak Bosch Grubu'nun girişimci özgürlüğünü garanti eder. Robert Bosch GmbH'nin yüzde doksan iki hissesi, bir vakıf olan Robert Bosch Stiftung GmbH'ye aittir. Oy haklarının büyük bir çoğunluğu, bir endüstriyel tröst olan Robert Bosch Industrietreuhand KG'de bulunmaktadır. Girişimci sahiplik görevleri, tröst tarafından yürütülmektedir. Geri kalan hisseler Bosch ailesine ve Robert Bosch GmbH'ye aittir.

Daha fazla bilgiye internet üzerinden www.bosch.com.tr adresinden erişilebilir.

 

Yeni Akit İsa ÖZGÜLLER-İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23