• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akil insanlar çiçeklerle karşılandı

Yeniakit Publisher
2013-05-30 20:28:00 - 2013-05-30 20:29:20
Akil insanlar çiçeklerle karşılandı

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyeleri, Ağrı’da çiçeklerle karşılandı.

HABER MERKEZİ - Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Can Paker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan ile üyeler Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Taşlıçay ilçesinde vatandaşlarca çiçeklerle karşılandı. Grup, daha sonra il merkezinde bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
PAKER: TÜRKİYE’NİN HUKUKU
DEĞİŞİRSE KREDİ NOTU ARTAR
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, yaptığı açıklamada, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notlarının artırmasının en büyük nedeninin çözüm süreci” olduğunu vurguladı.  Paker, “Ekonomide piyasa dediğimiz mekanizma, geleceği de satın alır. Geleceği tartar, bu iş oluyor der ve ona göre fiyat verir. Dolayısıyla bütün kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin notunu yükseltiyor. Türkiye’nin hukuku geçmişe dayanıyor ve değişmesi gerekiyor. O da olursa Türkiye’nin kredi notları çok daha artacaktır” ifadelerini kullandı.
SANCAR: KONUŞTUKÇA, GERGİNLİKLER AZALIYOR
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkan Vekili Mithat Sancar yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar’ın çalışmalarının yaklaşık iki aydır devam ettiğini hatırlattı. Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin nüfus yoğunluğunun en fazla bölgesi olması açısından özel bir bölge olduğunu belirten Sancar, ülke nüfusunun üçte birinin bölgede kozmopolit açıdan yoğun şekilde yaşadığını söyledi. Hem İstanbul hem de bölgedeki diğer şehirlerde toplantılar yaptıklarını ifade eden Sancar, şunları söyledi: “Toplantıların sonunda bugüne kadar edindiğimiz önemli izlenimler var. Bunların raporunu da aktaracağız. Bugün Edirne’de yaşadığımız şey, başka şehirlerde de karşılaştığımız durumdu. İnsanlar konuşmak istiyor. Konuştukça, öfkeler yumuşuyor, gerginlikler azalıyor. Şu an Türkiye’de güçlü bir demokrasi isteği var.”
HAKYEMEZ: DESTEK
KONUŞULDUKÇA ARTMAYA BAŞLADI
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Karadeniz’deki illerde yaptıkları toplantıları ve gezileri değerlendirdi. Hakyemez, insanların haklı olarak terör örgütünün yaşattığı sıkıntılardan kaynaklanan hassasiyetleri olduğunu, çözüm sürecine yönelik toplantı ve geziler sürdükçe kişilerin biraz daha makul düşünmeye başladığını söyledi. Toplantı ve gezilerin başlangıcıyla sonu arasında farklı tespitlerde bulunduklarını ifade eden Hakyemez, şunları kaydetti: “Karadeniz Bölgesi’nde başlangıçla sonuç arasında insanların çözüm sürecine ilişkin görüşleri farklıdır. Sürece ilişkin destek konuşuldukça artmaya başladı. İnsanlar, süreç konuşuldukça süreci daha iyi anlamaya başladılar. Bunu açıkça gözlemledik. Anketler yapılırsa bu fark edilebilir.”
ORAN VE ERDEM HAKKINDA
SUÇ DUYURUSU  
Öte yandan, Manisa Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mevlüt Çırakoğlu, Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri Tarhan Erdem ve Baskın Oran hakkında, kendisine ‘provokatör’ dediği ve hakaret ettiği iddiasıyla Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verdi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23