• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akil insanlar arazide

Yeniakit Publisher
2013-04-09 20:19:00 - 2013-04-09 20:20:31
Akil insanlar arazide

Terör sorununun çözümü için belirlenen Akil İnsanlar Heyeti, kendi bölgelerinde çalışmalara başladı. İç Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Taşgetiren heyetin hafta sonu itibari ile faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

KAYSERİ - Güneydoğu heyeti ise bugün toplanıyor.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, “İnsanlarımızın hassasiyetlerini biliyoruz, memleket için aynı hassasiyetlere bizler de sahibiz” dedi.
Taşgetiren, yaptığı açıklamada, çalışmalarına bu hafta sonu Konya ve Karaman’dan başlayacaklarını söyledi. Daha sonra İstanbul’a döneceklerini ve ardından Nevşehir, Aksaray ve Niğde’yi ziyaret edeceklerini ifade eden Taşgetiren, şöyle konuştu: “Ondan sonraki safhada da Kayseri’yi düşünüyoruz. Etap etap 13 ilimizi dolaşacağız. Gittiğimiz illerde sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız, farklı ziyaretlerde bulunacağız, insanları dinleyeceğiz. Bizler de bu barış sürecinin sağlıklı gelişmesi noktasındaki düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Halkın algısını tespit gibi bir çalışma olacak. Türkiye’yi değerlendireceğiz. İnşallah bu süreçten, sağlıklı bir şekilde çıkarız, memleketimiz kazanır.’’
EGE BÖLGESİ DE İŞBAŞINDA
Akil İnsanlar Heyeti’nin Ege Bölge Başkanvekili Avni Özgürel ise, “Çeşitli halk katmanlarıyla, ister kahvede ister kafe veya çay bahçesinde seçilmiş, planlanmış şekilde olmaksızın bir araya gelmeyi düşünüyoruz. İkinci olarak sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle bir araya geleceğiz... Bu, siyasi parti veya hükümet projesi değil, bizim görevimiz de AK Parti’ye taraftarlık, CHP ve MHP’ye muhalefet değil” dedi. Ege Bölge heyetinde yer alan gazeteci yazar Fadime Özkan da, “Heyet, sürecin işlemesine faydalı olacak ve barış özlemini sinerjiye dönüştürecek” diye konuştu.
GÜNEYDOĞU HEYETİ BUGÜN TOPLANIYOR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışma yürütecek olan Akil İnsanlar Heyeti ise, bugün Diyarbakır’da toplanacak. Heyette yer alan eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yaptığı açıklamada, bugün heyette yer alanların 2 grup halinde, bir grubun Ankara’dan, diğer grubun da İstanbul’dan Diyarbakır’a geleceğini söyledi. Diyarbakır’da ilk toplantılarını yapacaklarını kaydeden Ekmen, kentte 2 günlük bir program gerçekleştireceklerini bildirdi. Ekmen, “Mümkün olan en geniş çerçevede bütün siyasi partiler, mezhep ve inanç grupları ile bir araya geleceğiz. Önce heyet üyeleri toplanacak sonra da 11-12 Nisan tarihlerinde ziyaretlerimiz olacak.’’ dedi. Heyette, Ekmen’in yanı sıra Yılmaz Ensaroğlu, Kezban Hatemi, Murat Belge, Fazıl Hüsnü Erdem, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan, Lami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal da yer alıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23