• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'nin seçim zaferi Zaman yazarına özür diletti!

Yeniakit Publisher
2014-03-31 12:33:00 -
AK Parti'nin seçim zaferi Zaman yazarına özür diletti!

AK Parti'nin dünkü yerel seçimlerde oylarını arttırması üzerine, "Bu sonuç hoşuma gitmedi; hoşuma gitse de gitmese de kazananı tebrik ederim" diyen Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan AK Parti'nin oy oranı konusunda okuyucularını yanılttığı için de özür diledi.

 YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL  - Dün bütün Türkiye yerel seçim heyecanını yaşadı.. Seçim sürecinde milletin tercihini etkilemek için yalan yanlış haber ve anketler yayınlayan paralel medya, sonuçları da farklı yansıtarak büyük bir skandala imza attı.

Birçok ilde başarı elde eden ve oylarını da büyük oranda arttıran AK Parti ise, seçim süreci boyunca aleyhte propaganda yapan paralel medyanın yazarlarını özür dilemek zorunda bıraktı.

'Başı Dumanlı' Zaman gazetesinin yazarı Ahmet Turan Alkan, süreç boyunca yaptığı yanlış tahminler ve yönlendirici yazılarından dolayı milletten ve okuyucularından özür diledi.

"Seçim izlenimi yazdığım iki ilde, Şanlıurfa ve Sivas’ta yarışın başa baş geçeceğini belirterek okuyucularımı yanılttığım için alenen özür diliyorum" diyen Alkan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sonuç hoşuma gitmedi; hoşuma gitse de gitmese de kazananı tebrik ederim.

Başbakan, normal şartlar altında saygı duyulması gereken bir feragatle kendini bütün adayların önüne koyarak insanüstü bir gayret gösterdi. Çok çalıştı, büyük riskler aldı.

Ses kısıklığına rağmen Van ve Diyarbakır mitinglerinde konuşması, siyasi hayatımızın unutulmayacak sahnelerindendi. Politikalarını kesinlikle tasvip etmiyor ve yanlış buluyorum fakat bu, onun “büyük lider” olduğunu vurgulamama engel olmaz.

...

Halkımız istikrarı öngördü; dereyi geçerken binek değiştirmeyi uygun bulmadı. Yolsuzluk söylentilerinin kendi hayat tarzını, gelir durumunu etkilemediğini fark edince “tecrübe”den yana tercih kullandı.

Milletin derin irfanı böyle düşündü; böyle düşünmemesi gerektiğini söyleyip duran benim gibilere ise bıyık altından gülüp, “Yav he he!” diyerek iradesini tescil ettirdi.

AK Parti’yi başarısından ötürü nasıl tebrik ediyorsam, milli iradenin verdiği karara da saygı duymam gerektiğini de biliyorum."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23