• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti’den Şırnak’a çıkarma

Yeniakit Publisher
2013-04-16 21:02:00 - 2013-04-16 21:05:55
AK Parti’den Şırnak’a çıkarma

AK Parti milletvekillerinin, çözüm sürecine paralel olarak Güneydoğu illerine başlayan ziyaretler bu hafta da sürdü. Eşleriyle Şırnak’a giden AK Parti milletvekillerinin yer aldığı heyet, Cizre ve Uludere’de coşkulu şekilde karşılandı. Dicle Nehri kıyısın

HABER MERKEZİ
Çözüm sürecine paralel olarak Güneydoğu illerine başlayan ziyaretler bu hafta da sürdü. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati hafta sonunda beraberlerinde Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Van Milletvekili Mustafa Bilici ile Şırnak, Cizre ve Uludere’yi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.
BARIŞ İÇİN GÜVERCİN UÇURDULAR
Eşleriyle Şırnak’a giden AK Parti milletvekillerinin yer aldığı heyet, Cizre ve Uludere’de coşkulu şekilde karşılandı. Dicle Nehri kıyısında barış için güvercinleri uçuran milletvekilleri ve vatandaşlar, daha sonra esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiler.
VATANDAŞLARA
KIRMIZI KARANFİLLER
Batman Milletvekili Ziver Özdemir’e ilginin yüksek olduğu Şırnak ve Uludere gezisinde oldukça güzel manzaralar yaşandı. Milletvekili Özdemir vatandaşlarla Kürtçe bilmeyen milletvekilleri arasında tercümanlık yaparken, ziyaret edilen yerlerde vatandaşların çözüm sürecinden oldukça umutlu olmaları gözlerden kaçmadı. Şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıtan milletvekili heyeti vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandılar.
Batman Milletvekili Özdemir, barış sürecine girilen bu dönemde bu ülkeye, bu medeniyete ve bu coğrafyaya yakışan şeyin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, “herkesin birbirine saygılı olduğu, kendini ifade edebileceği çağdaş bir demokrasinin yaşandığı, herkesin birbirine hoşgörüyle bakabildiği, birbirini sevdiği bir Türkiye’nin en güzel örneğini bugün Uludere’de görüyoruz. Burada İstanbullu, Ankaralı, Bitlisli, Bingöllü, Ordulu milletvekillerimiz var. Ben inanıyorum ki buraya gelen özellikle batılı milletvekillerimizin memleketlerine aynı heyecanla döneceklerini, burada sizden gördükleri samimi barış heyecanını vatandaşlarla paylaşıp, bu barışı hep beraber gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
Gezide kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüşlerini dinleyen milletvekili heyeti bu görüşmelerin çözüm süreci için yol gösterici olduğunu dile getirdiler. Görüşmede, ilçenin kanaat önderlerinden Nurettin Şık, Kürtler için şu ana kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir başbakanın gelmediğini belirterek, Erdoğan’ın arkasında olduklarını dile getirdi. Eşref Elçi ise “Batının o kadar güzellikleri varken, biz deli miyiz ki parçalanalım, o güzelliklerden istifade etmeyelim, Cennet gibi ülkeyi bırakıp bu dağı taşı ne yapalım. Bölünme diye bir şey yok” şeklinde konuştu.
Şırnak’ta gezi programıyla birlikte aynı zamanda 6. Bölge Teşkilat Toplantısı da gerçekleştirildi. Ziyaretin ve vatandaşlar, esnaflar, gençlerle gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça verimli geçtiği ifade edilen toplantıda çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23