• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den Lahey'in İsrail kararına ilişkin açıklama

Yeniakit Publisher
2024-05-24 20:25:00 -
AK Parti'den Lahey'in İsrail kararına ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sonlandırmasına dair Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı karara ilişkin açıklamada bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lahey kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirdi.

Çelik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası toplum, İsrail’in bu kararın gereğini derhal yerine getirmesini sağlamalıdır. Bu kararın sahaya nasıl yansıyacağı, kurallara dayalı bir dünya düzeni iddiasında bulunan devletler için bir samimiyet testi olacaktır. Uluslararası toplumun, Uluslararası Adalet Divanı kararının arkasında durması ve kararın takipçisi olması gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızın Gazze için yaptığı çağrılar hem insani hem de siyasi olarak tüm insanlığa yöneliktir. Bu çağrılar bugün insanlık değerlerini korumak için kurulan tüm kurumlar ve uluslararası mahkemeler tarafından da karar olarak açıklanmaktadır. İnsanlık değerlerini korumak için bu kurumları ve mahkemeleri kuranların, sözkonusu Gazze olunca bu kurumları dikkate almamaları kabul edilemez"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

ULUSLAR ARASI BÜTÜN KURUMLARIN VARLIĞINA, İŞLEYİŞİNE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR, BUNLARDAN BİR YAPTIRIM VEYA KARAR UYGULAMA BEKLEMEK HAYAL OLUR, DÜNYANIN MEDENİ AYIPLI MALUM DEVLETLERİN GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR, TÜRK DEVLETİ OLARAK ÖNDERLİK YAPIP"DÜNYA BARIŞ VE GÜVENLİK MİLLETLERİNİ " KURUP ONLARIN YAPAMADIKLARINI BİZLER YAPALIM, HER GEÇEN ZAMAN MASUMLARIN MASUMLARIN KANLARINI DÖKÜLMESİNE SEBEP OLACAKTIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23