• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘AK Parti olmasın da kim olursa olsun’

Yeniakit Publisher
2014-03-04 17:39:00 -
‘AK Parti olmasın da kim olursa olsun’

AK Parti’ye karşı ittifak oluşturan muhalefet partileri bilerek veya bilmeyerek, PKK destekçisi BDP’ye hizmet ediyor.

MUHSİN BAYRAKTAR / ANKARA - Önceki gün yapılan kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen CHP, MHP, BBP, DSP ve DP’nin Bitlis adayları AK Parti’ye karşı ittifak için görüş alışverişinde bulundular. Toplantı kamuoyuna “5 parti AK Parti’ye karşı birleşti” şeklinde yansırken, CHP İl Başkanı sorularımız karşısında çok ilginç cevaplar verdi.

İttifak isteyen tarafların başında gelen CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, bu ittifakın BDP’ye yarayacağı konusunda açık açık “AKP olmasın da kim olursa olsun” dedi.

İttifakın AK Parti adayına karşı olduğunu kabul eden Yavuz “Yerelde halkın iradesi şekilde teşkil etti. Bitlis’in siyaseti iki parti arasına sıkışmış durumda” diyerek, birleşimin kendi partileri altında olacağını iddia etti.

MHP’nin Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Ekin de 5 partinin birleşiminin MHP çatısı altında olacağını söyledi. Kendi partilerinin lider olmadığı bir ittifak içinde yer almayacaklarını belirten Ekin, “Bitlis halkından gelen talep üzerine biz bir çalışma başlattık. Şuan 5 partinin birleşmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yapılan sadece bir ön görüşmeydi. Buradaki amacımız AK Parti ve BDP’yi istemeyen vatandaşlara güçlü bir aday gösterebilmek. Bir ittifak olursa bu adayın kazanmasına kesin bakılıyor. MHP çatısı altında birleşmeyi ön görüyoruz biz. Biz burada kimseye karşı birleşmedik. Birilerine karşı bir birleşme olursa biz bu ittifaktan hemen ayrılırız” dedi.

“BBP BU İTTİFAKIN İÇİNDE OLMAYACAK”

BBP Bitlis İl Başkanı Zeydin Dayan ise bu ittifak içerisinde kesinlikle yer almayacaklarını söyledi. Yapılan toplantının bir birleşme toplantısı olmadığını sadece bir ön görüşme olduğunu vurgulayan Dayan, ”İttifakla ilgili kesin bir şey yok. Biz BBP olarak bu ittifaktan çekilebiliriz. Biz bu ittifak içinde yüzde 80–90 yer almayacağız. Birleşim BBP çatısı altında olursa yola devam ederiz, olmazsa kabul etmeyiz. Aksi durumda BBP bu ittifakın içinde kesinlikle olmayacak” şeklinde konuştu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23