• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti cumhurbaşkanı adayını bugün açıklıyor

Yeniakit Publisher
2014-07-01 07:59:00 - 2014-06-30 21:39:44
AK Parti cumhurbaşkanı adayını bugün açıklıyor

Türkiye’de nefesler tutuldu, AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı adayı bugün açıklanıyor. Türk siyasi tarihine önemli bir gün olarak geçecek 1 Temmuz’u AK Partili vekiller Akit’e değerlendirdi.

HASAN ÖNAL / ANKARA - Ak Parti, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını açıklıyor. ATO Congresium’da yapılacak grup toplantısında açıklanacak AK Parti’nin adayının; 10 Ağustos’taki ilk turda seçimleri kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. ve halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının açıklanacağı tarihi günü AK Partili vekiller Yeni Akit’e değerlendirdi.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK GÜN

1 Temmuz’un Türkiye için büyük bir gün olduğuna dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “1 Temmuz tarihi bir gün, AK Parti adayını açıklayacak. 10 Ağustos’ta da Türkiye’de ilk defa millet cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Bu vesayetçilere büyük bir cevap, Türkiye’nin de dönüm noktası olacak. Aynen Menderes’in, Turgut Özal’ın ve Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı gibi. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, ardından da seçilişi vesayetçilere bir tokat olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE KÜRESEL AKTÖR OLACAK

AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin kabuğunu kırdığının altını çizen Özdağ, “Türkiye artık bölgesel aktör değil, küresel aktör olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Hem egemen güçlere inat hem de egemen güçlerin taşeronlarına inat bu yürüyüş devam edecek. Kader hükmünü tecelli ettirecek inşallah. Türkiye’nin, haliyle de milletimizin tarih sarkacı yükselmeye devam edecek. İnşallah bu bizim tarihimizle, değerlerimizle barışmamızın anıdır. Tarihe not düştüğümüze inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan Atatürk’ten sonra art arda 9 seçim kazanarak Türk siyasi hayatına damgasını vuran ikinci bir lider olma unvanını bir kere daha perçinleyecek. Milletimize, bütün İslam dünyasına, mazlumlara ve mağdurlara hayırlı olsun” dedi.

ANADOLU İHTİLALİ GERÇEKLEŞİYOR

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise AK Parti iktidarı ile gerçekleşen Anadolu ihtilalinin halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle süreceğini ifade ederek, “1 Temmuz ve 10 Ağustos tarihleri, yeni bir devir, yeni bir Türkiye için önemli bir adım olacak. Bu tarih Türkiye için önemli bir dönemeç olacak. İlk kez millet kendi devlet başkanını seçecek. Bu ister istemez Türkiye’de öteden beri şikayetçi olduğumuz bürokratik vesayeti de askeri vesayeti de bürokrasinin içerisindeki paralel yapılanmaları da tasfiye edecek bir süreç. Bütün sağduyulu insanların öteden beri bu ülkede özlediği gerçek manada demokratik cumhuriyetin tesis edileceği bir tarih olacak” dedi.

İLK TURDA RAHATLIKLA SEÇİLECEK 

AK Parti’nin adayı olacak Başbakan Erdoğan’ın halkın büyük teveccühüne mazhar olacağını dile getiren Atalay, “Muhalefetin bütün aramaları, taramaları sonucunda getirip milletin önüne koydukları aday esas itibariyle bu konuda muhalefetin acziyetinin ilanı oldu. Muhalefet bu milletin değer yargılarıyla örtüşen, bu milletin güvenini kazanmış, bu milleti geleceğe taşıyacak bir isim bulamadığı için Ekmeleddin İhsanoğlu Beye sığındılar. Ekmeleddin İhsanoğlu’na da bu manada yazık edecekler. Perme perişan olacak. Çünkü bu toplum Ekmeleddin Beyi tanımıyor o da bu toplumu tanımıyor. Ekmeleddin Bey bu toplumun sorunlarını bilmiyor, ona yönelik söyleyeceği bir şey yok” dedi. Atalay, AK Parti adayının ilk turda yüzde 55, yüzde 60 gibi bir oyla rahatlıkla cumhurbaşkanlığına seçileceğini kaydetti.

BAŞBAKANLIKTAKİ İCRAATLARINI KÖŞK’TE DE SÜRDÜRECEK 

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Erdoğan’ın isminin açıklanacağını belirterek, “Türkiye’nin on yıl öncesinde makus talihini yenen, Türkiye’yi geliştirip dönüştüren, ülkeyi bu konuma getiren Başbakanımız, şimdi de Cumhurbaşkanı olacak. Biz inanıyoruz ki cumhurbaşkanlığında, fiili başkanlık sistemini uygulayarak ülkede eksik kalan bütün projeleri tamamlayacak, 2023 vizyonunu yakalayacak bir çalışmaya imza atacak. Türkiye bundan sonra daha güçlü olacak. Türkiye 10 Ağustos’tan sonra hem bölgesinde güçlü olacak hem de mazlum milletlere daha fazla sahip çıkacak” diye konuştu. Seçilecek cumhurbaşkanının icranın da başı olacağını hatırlatan Yıldırım, demokrasinin güçlenmesi için vesayetle olan mücadelenin aynı hızla devam edeceğini kaydetti.   

YARI BAŞKANLIĞA FİİLEN GEÇİLECEK

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise 1 Temmuz’da Türkiye siyasi tarihine not düşülecek önemli bir günün yaşanacağına dikkat çekerek, “10 Ağustos da halkın seçeceği cumhurbaşkanı ile artık temsili cumhurbaşkanlığından ziyade daha aktif bir cumhurbaşkanlığı sürecinin başlangıcı olacak. Bu da Türkiye için tarihsel bir dönemdir. Bu nedenle biz grup toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti’ne en iyi hizmeti yapacak, en büyük projeleri kazandırmış ve kazandıracak birisini partimiz adına aday olarak Türk milletine sunulmasını hep birlikte yaşayacağız. Mutluyuz, umutluyuz, yarınlarımız için ümitliyiz” dedi. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile Türk ve İslam kültürüne de uygun başkanlık sistemine fiili olarak geçileceğini belirten Dağ, başkanlıkla birlikte sistemin daha da işler, sorunların daha rahat çözülebilir hale geleceğini kaydetti.

AK Parti, cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu TBMM’ye bugün yapıyor    

AK Parti, cumhurbaşkanı adaylığı için başvuru dilekçesini, bugün TBMM Başkanlığı’na verecek.

CHP ve MHP’nin önceki günkü adaylık başvurusunun ardından AK Parti de milletvekillerinin imzasının yer aldığı dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunacak. Adaylık için başvurular 3 Temmuz Perşembe günü sona erecek.           Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23