• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti Anayasa değişikliği ziyaretlerini tamamladı! Muhalefetin iki yüzlülüğü yine ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2022-11-02 23:52:00 - 2022-11-03 00:53:27
AK Parti Anayasa değişikliği ziyaretlerini tamamladı! Muhalefetin iki yüzlülüğü yine ortaya çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan oluşan heyet, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi için CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etti. Ziyaretlerde alınan cevaplar, muhalefetin iki yüzlülüğünü ortaya koydu.

 Yeniakit.com.tr 

Başörtüsü konusunda anayasa değişikliği teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamlayan AK Parti heyeti, TBMM'de grubu olan partileri ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı'nın "başörtüsü" çıkışından sonra Anayasa değişikliği üzerinde çalışan AK Parti heyetinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yer aldı.

Baş iki yüzlü Kemal Kılıçdaroğlu!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti'nin ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği önerisinin içinde olmayacağımızı söyledik." dedi.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç ve Parti Sözcüsü Ebru Günay da, AK Partili kurmaylarla yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP'li Beştaş, "HDP olarak bu konudaki tutumumuz hukuktan, evrensel hukuktan yanadır. Biz konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda referandumu doğru bulmayız. İnsanların nasıl giyileceğine dair bir hakkı nasıl halka soralım?" diye konuştu.

İP yetkilileri ise AK Parti'nin ziyaretinden sonra yaptıkları açıklamada, doğrudan cevap vermeyerek süreci öteledi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Heyetin ziyareti anayasa değişikliğinin genel çerçevesi üzerine iki madde oldu. Bir bilgilendirme oldu. Heyete teşekkür ederiz. Biz konuyu Sayın Genel Başkanımızla ve parti kurullarında görüşüp kararımızı paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

murat tasoav

ne guzel foto oyle, Meral nine aynen gaz annesi gibi cikmis gulumseyerek, sevkatle civcivlerine bakiyor sanki, icim isindi! sanirsin gercek guzel biri! Ne sacma, ne kadar mevki asigi hepsi! Almanyada,Hollanda,Isvice gibi birinci ligdeki ulkelerde bunu gormemek mumkun degil.

Ali Karakeseli

Durumun özeti şu; muhalefet diyor ki “her yer karanlık, mum yakalım aydınlık olsun”. Siz diyorsunuz ki “ o mumu yakmakla kalmayalım, yaktıktan sonra bir tarafımıza sokalım”. Muhalefet de yanaşmıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23