• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ailenizin Robot Dostu: Alpha 2!

Yeniakit Publisher
2015-11-14 21:16:00 -
Ailenizin Robot Dostu: Alpha 2!

Indiegogo üzerindeki Alpha 2 adlı proje, herkesin küçüklüğünden beri hayal ettiği robot arkadaşları, yüksek zeka ve özelliklerle hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hayalimizdeki robot sloganıyla geliştirilen Alpha 2, dünyanın ilk insansı robotu. Aile robotu açıklaması ile kastedilen, bütün bireyleri tanıması ve onlarla normal insan gibi konuşarak etkileşime girebilmesi. Daha önceleri piyasaya çıkan Jibo, Buddy gibi robotlara kıyasla bacaklara sahip olduğu için özgürce dolaşabilen Alpha 2, ev içerisinde hemen hemen her şeyi yapabilecek.

ALPHA 2 NELER YAPABİLİYOR?

Alpha 2 kolayca güncellenebilir veri merkezi sayesinde evdeki bireyler için bir öğretmen olabilecek. Sağlık takibinizi yapabildiği için size ne zaman, ne yapmanız gerektiğini hatırlatabilecek. Evde yemek yapılıyorken, hem yemek yapımına yardımcı olabilecek hem de unuttuğunuz şeyleri size anımsatabilecek. Evdeki diğer işçiliklere de yardım edebilecek.

Bir seferlik yaptığınız bağlantıdan sonra Alpha 2, telefon görüşmeleri yapmanıza, sesli mesajları dinlemenize, mesajları ve e-postaları okumanıza, hatta WiFi bağlantısı ile fax ve yazıcı gibi cihazları kontrol etmenize yardımcı olacak. Sadece ciddi konularda ve yardımcı yönüyle kalmayıp, anlattığı hikayelerle, çektiği fotoğraflar ve çaldığı müziklerle sizin eğlence kaynağınız olacak. Yapımda Alpha 2’nin gerçekten esnek olduğuna, 20 ekleme sahip olduğundan insan hareketlerini başarılı bir şekilde kopyalayabildiğine değiniliyor.

Alpha 2’nin kullanımı da çok kolay. WiFi bağlantısını sağladıktan sonra sesiniz ve yüzünüzü tanıtıyorsunuz. VAPP uygulamasını Android ve iOS cihazlar için indirip, Alpha 2 robot kontrolünü ve daha fazla özelliği kullanabiliyorsunuz. Alpha Store adında kendi mağazasına sahip olup, birçok yeni uygulama ve güncelleme buradan indirilebilecek.

2016 Ocak ayında toplu üretime başlayacak olan firma, Şubat ayında ise dağıtımlara başlayacak. Alpha 2, 100 – 240 V ile uyumlu çalışan AC şarj kablosuyla birlikte geldiğinden kolay şekilde pili doldurulabilecek. Robotun full şarjdayken, dolu dolu kullanım süresi 1 saatten fazla olarak gösteriliyor. 16 GB dahili hafızaya sahip robot, 43 cm uzunluğunda, 22 cm genişliğinde olurken yaklaşık 2.5 kilo ağırlığında olacak.

İlk çıkışıyla birlikte İngilizce ve Mandarin (Kuzey Çin’de konuşulan dil) dilini destekleyecek olan robot için sürekli güncellemeler geleceğinden, farklı dil destekleri ve hatta ismini değiştirebilme gibi yenilikler de sonradan dahil olacak.

Alpha 2, Indiegogo üzerinde bitimine 28 gün kala, koyulan 100 bin dolar hedefini bir hayli geçmeyi başarmış ve 419 bin dolar bağış toplamış durumda. Robota sahip olabilmek için minimum 499 dolar bağış yapılması gerekiyor ancak, o paket satılıp tükendiği için, en düşük 699 dolar olan paket satın alınmalı.

Alpha 2 Indiegogo sayfasına gidip daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23