• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Hakan’dan bomba "Menzil" yazısı! Böyle tokat manyağı yaptı

Yeniakit Publisher
2023-07-16 14:15:00 -
Ahmet Hakan’dan bomba "Menzil" yazısı! Böyle tokat manyağı yaptı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Menzil cemaatinin lideri Abdülbaki Erol'un vefatının ardından yapılan haberlere tepki gösterdiği bugünkü yazısında “temel sorunlardan” birinin “anlamaya çalışmak yerine önyargıları doğrulatmaya çalışmak” olduğunu ifade etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Menzil cemaatinin lideri Abdülbaki Erol'un vefatının ardından yapılan haberlere tepki gösterdiği bugünkü yazısında “temel sorunlardan” birinin “anlamaya çalışmak yerine önyargıları doğrulatmaya çalışmak” olduğunu ifade etti.

Şeyh Abdülbaki Erol’un vefatının ardından tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiği, tümünün yenilenmesi gerektiği belirtilmişti. Sosyal medyada söz konusu "tövbe ve zikir iptaliyle ilgili" çok sayıda paylaşım yapıldı. Hakan, bugünkü yazısında, temel sorunlar arasında ayrıca “tövbe yetkisi nedir, bilmemek ve bilmek istememek; ‘tövbeler iptal’ meselesini dalga malzemesi olarak kullanmak” maddelerini de sıraladı.

Hakan’ın “Menzil haberlerindeki temel sorunlara dair” sıraladıkları şöyle:

“- En temel, en basit kavramlara bile aşina olmamak.

- Üç dakika literatür taraması yapmaya bile tenezzül etmemek.

- “Tövbe yetkisi” nedir, bilmemek ve bilmek istememek.

- “Tövbeler iptal” meselesini dalga malzemesi olarak kullanmak.

- Konunun uzmanlarıyla konuşmaya gerek duymamak.

- Eleştiriyi doğru bilgi üzerine kurma ihtiyacı hissetmemek.

- İlk defa gördüğü, tanıdığı bir dünya üzerine büyük sözler söylemek.

- Anlamaya çalışmak yerine önyargıları doğrulatmaya çalışmak.

- Eleştirilecek esas konuları ıskalayıp lüzumsuz detaylara dalmak.

- Menzil üzerinden büyük büyük genellemeler yapmak.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Menzil itikadı olarak ehli sünnetdir zaten Nakşi bendi hazretleri büyük bir mürşidi kamildir menzil itikadı olarak sağlamdır ancak şu bir gerçekki çok fena hak yiyorlar adam ortağının hakkını ortağına vermeyip ortağından habersiz menzile bağış yapıyor buna şahidim kur korumalı mevduata paralarını gönül rahatlığı ile yatırıyorlar zaten biltek okulları ile karma eğitimi uyguluyorlar zaten evliyalar mürşidi kamiller istisna müdlümanlar hariç müslüman bozuk olduğu için yer yüzünde ki felaketler kurana saygısızlıklar islam düşmanlığı zulümler vs zirve yapıyor. Müslümanlık sadece ibadetle bitmiyor asıl Müslüman Küfre şirke faize karşı olup kul hakkı yemeyip yer yüzüne adalet ve asaletle davranmalı müslümanın müslümana merhameti olmalı cemaatler hızla bu şekilde bir an önce toparlanmalı ZATEN MASUM OLAN PEYGAMLERDİR HERKES CEMAAT MENSUBUNA MASUMİYET YÜKLERCESİNE HER ŞEYİNE GÖZ YUMARAK ZULME KAPI AÇIYORLAR ÇOK YAZIK ÇOK ABDÜLHALİK GÜCDAVANİ KS NİN 10 düstürünü TARİKAT EHLİ UYGULASA YİNE DÜZELME OLACAK AMA MALASEF ÇOK ACI ÇOK

Kul

Ahmet vallahi ben tövbe yetkisi diye birsey hiç duymadım.bir açıkla ne olur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23