• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahlâksızlar tutuştu

Yeniakit Publisher
2014-01-13 14:15:15 - 2014-01-13 15:05:53
Ahlâksızlar tutuştu

Birbirinden iğrenç içeriklerle yayın yaparak interneti ahlâksızlık batağı haline getirenler panikte.

YİĞİT DOĞANER/ANKARA - TBMM gündemine gelen internetteki ahlâksızlık başta olmak üzere çok sayıdaki sorunlu kullanıma çeki düzen verecek olan yasa teklifinin haberi, kartelin irisi Hürriyet’in tepkisel yayınına yol açarken, peşi sıra cinsi sapıkları da tepki için harekete geçirdi.

CİNSİ SAPIKLAR DA RAHATSIZ OLDU

Cinsi sapkınların derneği Kaos GL, internet kullanımına ilişkin yeni torba değişiklik önerisi ile internet sansürünün derinleşeceğini iddia ederek tepkisini ortaya koydu. Kaos GL tarafından hazırlanan bildiride, halen alan adı temelli engelleme yapıldığı görüşü savunularak, “Bunun yanı sıra IP ve URL temelli engellemelerin getirilmesi de teklif ediliyor. URL temelli engellemenin aktif olarak kullanılması, internetimizin birkaç sene içerisinde Çin’den farkının kalmamasına neden olacaktır. Değişiklikler biz kullanıcılara daha yavaş, daha fazla denetlenen ve gözetlenen bir internet olarak geri dönecektir. İnternet servis sağlayıcıların log (erişim kaydı) tutma süresi 1-2 yıl arası olarak öngörülmüştür. Bu süre oldukça uzundur. Kayıtların bu kadar geniş zamana yayılması faydasızdır. Ayrıca çeşitli amaçlarla profilleme ve daha kötüsü fişleme amaçlı kullanılması ihtimalini akla getirmektedir” denildi.

DENETİM, GÖZETİM OLMASIN

Kaos GL’nin etkinliğine destek veren Alternatif Bilişim Derneği temsilcileri de, “internet sansürü” iddiasında bulunarak, dernekçe hazırlanan “Türkiye’de İnternet’in 2013 Durumu” başlıklı raporda, halen varolan kısıtlamaları ayrıntılı bir şekilde anlattıklarını, yeni düzenlemenin ise bu kısıtlamaları daha da artıracağı görüşümü savundular. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Alternatif Bilişim Derneği olarak ifade özgürlüğünün ve ağ tarafsızlığının korunmasından; daha özgür, denetimin minimum olduğu, gözetimin hiç olmadığı, herkesin kendisini dilediğince ifade edip istediği bilgiye ulaşabildiği bir internetten yanayız” ifadesi kullanıldı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23