• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahlâksız ve saygısızlar

Yeniakit Publisher
2014-05-20 10:59:00 -
Ahlâksız ve saygısızlar

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçiler hakkında çirkin sözler sarf eden Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil ile Posta yazarı Yazgülü Aldoğan’a tepkiler sürüyor.

HABER MERKEZİManisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçiler hakkında çirkin sözler sarf eden Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil ile Posta yazarı Yazgülü Aldoğan’a tepkiler sürüyor.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Özdil ve Aldoğan’ı insafa ve edebe davet ettiğini söyledi. Kıymaz, “İnsanlar can derdini düşmüştü. Maden ocağından bir kişi daha kurtarabiliriz diye uğraşıyorlardı. Devlet erkanı da olay yerine gitmiş ve çalışmaları koordine ediyordu. Bu sırada Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan gibi gazeteciler yaptıkları açıklamalarla yanlış yapmışlardır. Ölüm üzerinden istismar ve siyaset yapmak şık olmamıştır. Acınacak hale düşmüşlerdir” dedi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜRDER) Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan gibi kişilerin halkın tercihlerine, hayat tarzlarına yaşarken saygısı olmadığı gibi öldükten sonra da ölülerine de saygısı olmadığını söyledi. Kaya, Özdil ve Aldoğan’ın tepkilerinin ne kadar ahlaksız ve saygısız olmasına rağmen bu kişilerin halka saygı duymadığını kaydetti.

GAZETECİLER CEMİYETİ SESSİZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), illegal Basın Konseyi ve Medya Derneği gibi gazeteci cemiyetlerinin ise Yılmaz Özdil ile Yazgülü Aldoğan’ın çirkinliğine sessiz kalması sert tepki çekti. Öte yandan provokatörleri Soma’ya sokmayan güvenlik güçlerine “devlet terörü” diyen TGC’nin, Özdil ve Aldoğan için tek bir satır bile açıklama yapmaması ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

ÖZDİL VE ALDOĞAN’IN ZIRVALARI

Yılmaz Özdil maden ocağı işçilerinin parayla AK Parti mitingine katıldıklarını ve bu yüzden ölmelerinin müstahak olduğunu söylemişti. Yazgülü Aldoğan ise yaptığı açıklamada, işçilerin ne şehit ne gazi olduğunu bunun yerine niyazi olduğunu söylemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23