• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahlaksız dinlemeye tepkiler çığ gibi

Yeniakit Publisher
2014-02-26 11:30:00 -
Ahlaksız dinlemeye tepkiler çığ gibi

Paralel Yapı’nın 3 yıldır, binlerce kişiyi ahlaksızca dinlemesine kamuoyundan tepki yağıyor. STK’lar, yasa dışı dinlemelere ilişkin suç duyurularında bulunuyor.

HABER MERKEZİ - Paralel Yapı’nın 3 yıldır, binlerce kişiyi ahlaksızca dinlemesine kamuoyundan tepki yağıyor. STK’lar, yasadışı dinlemelere ilişkin suç duyurularında bulunuyor.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 3 yıl boyunca anayasaya ve hukuka aykırı şekilde dinlendiği iddiasıyla Muş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya’yı ziyaret ederek, “Paralel Yapı” tarafından yasadışı dinlendiği iddia edilen 7 bin kişilik listede kendisinin kullandığı iki telefon numarasının bulunduğunu belirterek, “Hiç kimsenin bizi örgüt, hele hele terör örgütü üyesi olarak suçlama yetkisinin olmadığını düşünüyorum” dedi.

MAZLUMDER’DEN SUÇ DUYURUSU

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar da, “paralel yapı”nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmaya ilişkin, “Bu vahim iddiaların doğruluğunun araştırılmasını ve yapılan kayıtların başka amaçlar için kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Dinleme listelerinde adının geçtiği belirtilen gazeteci Abdullah Yıldız ise dinlemelerin yasa dışı olduğunu ifade ederek, yapanlara beddua etti.    

ZARARI HEPİMİZE

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, yasadışı telefon dinlemelerini kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, “Türkiye’nin geleceğine yönelik adım atma konusunda herkesi daha hassas olmaya davet ediyoruz. Çünkü hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Türkiye’nin bu konuda alacağı bir zarar hepimize zarar verecek” dedi.

Eski AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Güleç, “Bu hukuksuzluğu yapanlar, bu yaptıklarının hesabını hem bu dünyada hem de eğer inanıyorlarsa ahirette mutlaka vereceklerdir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23