• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ağzımızla kuş tutsak AB’ye giremeyeceğimize göre idamı yeniden getirsek” görüşü yaygın

Yeniakit Publisher
2014-05-06 16:07:00 -
"Ağzımızla kuş tutsak AB’ye giremeyeceğimize göre idamı yeniden getirsek" görüşü yaygın

Engin Ardıç, “Müebbet daha beterdir” başlığı altında yazıyor...

İŞTE O YAZI:

(..) Bir başka gelişme, "idam cezasını kaldırmış olmaktan dolayı pişmanlık duyma" havasının yayılması... Birçok kişi "Avrupa Birliği'ne yaranmak için idamı kaldırdık, halt ettik" düşüncesinde.

Buna da, son zamanlarda ne hikmetse artmış görünen "çocuk cinayetleri" yol açtı.

Yazılı olmayan ama herkesin pek iyi bildiği kurallara göre, bu tür sapık canavarlar ya cezaevinde intihar ediyorlar ya da bir süre sonra "hislerine hâkim olamayan başka bir tutuklu ya da hükümlü" tarafından şişleniyorlar.

Yok, bu, İSKİ Genel Müdürü'nü "konuşmasın diye" içeriden adam tutup bıçaklatmaya benzemez tabii... Özellikle "bazı suçlarda" idamı geri getirme eğilimi var.

Eh, nasıl olsa ağzımızla kuş tutsak bizi Avrupa Birliği'ne almayacaklarının iyice ortaya çıkması üzerine, "bunu da yapıverelim gitsin, Avrupa ne derse desin" eğilimi başgösterdi.

"En ağır ceza" isteniyor, oysa "ağırlaştırılmış müebbet"ten daha ağır ceza yok. Hükümlüyü kazığa oturtamayacağınıza göre. (..)

Dilimizde "öldü de kurtuldu" diye bir deyim var, öldürüp kurtarmak yerine süresiz çektirmek daha uygun değil midir? (..)

Bence asmayalım da besleyelim, kalan hayatı boyunca şekersiz çay, yağsız makarna, kurtlu kurufasulya, taşlı pilavla.

Lakin bu ağırlaştırılmış müebbet "gayrı kabil-i tenzil" olacak, o yaratık sekiz sene sonra "Ayşe Hanım affı, Fatma Hanım affıyla" paçayı sıyıramayacak. Ona göre.

Engin Ardıç / SABAH
Akit ARŞİV Sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23