• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afyon’da gözyaşları sel oldu

Yeniakit Publisher
2013-03-13 21:48:00 - 2013-03-13 21:50:40
Afyon’da gözyaşları sel oldu

Almanya’daki yangında ölenler son yolculuğa uğurlandı

Murat bebek annesiyle aynı kabre konuldu
Almanya’nın Backnang Kenti’ndeki yangın faciasında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun cenazeleri son yolculuğuna uğurlandı. Nazlı Özcan Soykan’ın ilk evliliğini yaptığı 1990 yılında giydiği gelinlik, faciada yaşamını yitiren kızı Hatice Oruç’un tabutunun üzerine konuldu. 6 aylık Murat bebeğin cenazesi ise annesinin cenazesiyle aynı kabre konuldu.
HABER MERKEZİ
Almanya’nın Backnang Kenti’ndeki yangın faciasında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun cenazeleri son yolculuğuna uğurlandı. Nazlı Özcan Soykan’ın ilk evliliğini yaptığı 1990 yılında giydiği gelinlik, faciada yaşamını yitiren kızı Hatice Oruç’un tabutunun üzerine konuldu. 6 aylık Murat bebeğin cenazesi ise annesinin cenazesiyle aynı kabre konuldu. Geçtiğimiz hafta sonu Stuttgart yakınlarındaki Backnang kasabasındaki bir apartman dairesinde çıkan yangında ölen, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Gezler köyünden Nazlı Özcan Soykan (40) ile ilk eşinden olan kızı Hatice Oruç (17) ve ikinci eşinden olan çocukları Yılmaz (14), Abdülkadir (8), İzzet (7), Yasin (6), Ahmet (3) ve 6 aylık Murat Soykan’ın cenazesi İstanbul’da yapılan otopsi işlemlerinin ardından Atatürk Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’nın (THY) tahsis ettiği uçakla Kütahya’daki Zafer Havalimanı’na getirildi. Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait 5 cenaze aracına konulan ve üzerlerinde Türk bayrakları bulunan 8 cenazenin yer aldığı tabutlar, karayoluyla Afyonkarahisar’a götürüldü. Cenaze namazının kılınacağı İmaret Camisi avlusuna yan yana konulan cenazelerin çevresinde toplanan Nazlı Özcan Soykan’ın yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
AYNI KABRE KONULDU
Soykan’ın ilk evliliğini yaptığı 1990 yılında giydiği gelinlik, faciada 17 yaşında yaşamını yitiren kızı Hatice Oruç’un tabutunun üzerine konuldu. Her tabutun başında bekleyen imamlar tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri, faciada ölen kişilerin yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl da cenaze töreninde hazır bulundu. Bir süre omuzlarda taşınan tabutlar, Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait 5 cenaze aracına konularak, Kocatepe Asri Mezarlığı’na götürüldü. Cenazeler mezarlıkta açılan 7 mezarda yan yana defnedildi. 6 aylık Murat bebeğin cenazesi ise annesinin cenazesiyle aynı mezara konuldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ defin işleminin tamamlanmasının ardından acılı aileye başsağlığı diledi.
BOZDAĞ: “BUGÜN BÜTÜN
TÜRKİYE’DE BİR HÜZÜN VAR”
Almanya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun, Afyonkarahisar’daki İmaret Camisi’ndeki cenaze töreninde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’daki yangının herkesin yüreğinin sızlattığını ifade etti. Bozdağ ‘’Yüreklerde başka bir yangına neden oldu. Bugün bütün Türkiye’de büyük bir hüzün var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun’’ dedi. Bozdağ, bir gazetecinin ‘’Alman makamlarından neden ikinci kez otopsi yapıldığı yönünde bazı açıklamalar yapıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusunu şöyle yanıtladı: ‘’Onun bizim kendi iç hukukumuzla ilgili bir yönü var. Türkiye’nin kendi mevzuatı çerçevesinde böyle bir hadise vuku bulunduğundan otopsi yapıldı. Bunun birinci nedeni, dışarıda otopsi yapılmış olması bu otopsinin yapılmasına engel değildir. Rutin bir işlem. İkinci nedeni de Türkiye’nin yaşanan bazı olaylar nedeniyle büyük acılara neden oldu. Geçmişte de tecrübeleri oldu. Buna dair de insanların kafasında sorular oluştu. O sorulara kaldırmak, yanlış spekülasyonların önüne geçmek ve kamuoyunu tatmin etmek açısından da burada ayrıca yasal bir zorunluluk olması bile bunun bir faydası var. Bu bir güvensizliğin sonucu yapılmış bir otopsi değil, bir zaruretin sonucu yapılmış bir otopsidir. Şu anda somut veriler yok. Bütün değerlendirmeler kişilerin akıl yürütmesi sonucu ortaya koydukları görüşlerden hareketle yapılıyor. Henüz deliller tam anlamıyla değerlendirilmiş değil. Deliller tamamı incelendikten sonra, tabi bu inceleme teknik uzmanlar, uzmanlıkların gereklerine riayet ederek yaptıktan sonra somut olarak ortaya çıkacaktır. Türkiye olarak söylediğimiz şey delil incelemeleri bütün ihtimaller dikkate alınarak doğru ve sağlıklı yapılmalıdır. Türkiye olarak bu süreçte Alman makamlarıyla çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ettim. Birlikte de çalışabiliriz.’’
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23