• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Afrika'dan Rus birlikleri Kursk'u savunmak için konuşlandırıldı! İlgili yeni karar: Haber ilk kez açıkladı!

Yeniakit Publisher
2024-08-30 17:11:00 - 2024-08-30 17:13:10
Afrika'dan Rus birlikleri Kursk'u savunmak için konuşlandırıldı! İlgili yeni karar: Haber ilk kez açıkladı!

Rusya Savunma Bakanlığı bağlantılı özel askeri şirket Bears PMC'nin askerleri Burkina Faso'dan Kursk'a gönderilmesi ile ilgili kararı ilk kez açıklandı! Bir mesaj yayımladı.

Rusya Savunma Bakanlığı bağlantılı özel askeri şirket Bears PMC'nin askerleri, Burkina Faso'dan Kursk'a gönderildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ile bağlantılı olan ve yaklaşık yüz kişiden oluşan Bears PMC isimli özel askeri şirketin askerleri, Afrika ülkesi Burkina Faso'dan Kursk'a gönderilecek. Le Monde'un haberine göre bu adım, Ukrayna ordusunun operasyonunu engellemek amacıyla atıldı.

Haberde, Mayıs ayında Burkina Faso'ya ulaşan bu birliğin, aralarında cunta lideri olduğu iddia edilen Yüzbaşı İbrahim Traoré'nin de bulunduğu bir dizi önemli şahsiyetin güvenliğini sağladığı ifade ediliyor. Görevlerinin kısa süreli olduğu ve şimdi geri dönmeye hazırlandıkları belirtiliyor.

Le Monde'dan yapılan alıntıya göre, bu birliklerin ayrılmalarının resmi nedeni, 6 Ağustos'ta Kursk'a başlatılan Ukrayna ordusunun operasyonuna karşı Rus savunma çabalarına katılmaları olarak açıklandı.

Bears Tugayı Komutanı Viktor "Jedi" Yermolaev, 22 Ağustos'ta Telegram üzerinden Le Monde'a ulaşarak geri çekilmeyi doğruladı. Yermolaev, "Tüm Rus askerleri iç sorunlarını unutarak ortak düşmana karşı birleşiyor" ifadelerini kullandı.

Le Monde'un bildirdiğine göre, 27 Ağustos'ta Viktor Yermolaev'in biriminin Telegram kanalında, "son olaylar nedeniyle tugay Kırım'a geri dönüyor" şeklinde daha açık bir mesaj yayınlandı. Bears PMC'nin Kırım'da üslenmiş olduğu biliniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Pirinç e giderken evdeki bulurdan oldunuz

İbrahim Alkılıç

Libyadakileri de çeksin. Ukrayna tokatlamaya basladi. Ali doğru söylemiş. Pirinç, bulgur meselesi bu rusun işlerine cuk oturuyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23