• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AFAD deprem: Osmaniye deprem son dakika 2022? Deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde? Kandilli Rasathanesi son dakika deprem listesi

Yeniakit Publisher
2022-10-11 19:04:00 - 2022-10-11 21:03:41
AFAD deprem: Osmaniye deprem son dakika 2022? Deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde? Kandilli Rasathanesi son dakika deprem listesi

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde saat 18.48'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Adana'da da hissedildi. Bunun üzerine AFAD ve Kandilli tarafından paylaşılan deprem verileri deprem endişesi yaşayan veya sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu! Deprem mi oldu? Deprem nerede kaç şiddetinde, ne zaman oldu? İşte 11 Ekim AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi ...

Son günlerde Van'ın Başkale ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Kahramanmaraş, Osmaniye, Van gibi illerden hissedildiği kaydedilirken yaşanan sarsıntı bölge halkında büyük tedirginliğe yol açmıştı. Deprem konusu gündemden düşmüyor.

Yurt ve dünyada meydana gelen son dakika #deprem olaylarına ilişkin bilgiler merak edilerek 11 Ekim AFAD ve Kandilli Rasathanesi son #depremler listesi verilerine erişmek isteyenler tarafından “deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde?” şeklindeki sorulara yanıt aranıyor. Merak konusu olan deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde, az önce deprem mi oldu?  sorularının yanıtları ve tüm detaylar.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Şu ana kadar herhangi olumsuz bir ihbar almadık, kent genelinde taramalarımız sürüyor" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.48'de meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak belirlendi. Osmaniye'deki deprem Adana'dan da hissedildi.

Can ve mal kaybı var mı?

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Geçmiş olsun Osmaniye. Düziçi ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da deprem son dakika şimdi 2022?

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi verilerine aşağıda yer alan linkler üzerinden erişebilirsiniz. 

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

11 EKİM 2022 AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Osmaniye, 5.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı, uzmanlar fay hattını değerlendirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 18.48'de merkez üssü Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir meydana gelen deprem ve muhtemel sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi:

"Osmaniye depremi Toprakkale Fay üzerinde gerçekleşti. Toprakkale fayı İskenderun Körfezi'nden başlar, kuzeye doğru Osmaniye yerleşim yerinden geçerek Kahramanmaraş'a doğru uzanır. Doğu Anadolu Fay Zonu'nun en güney kollarından biri olarak kabul edilmektedir. Sürgü-Misis Fay sistemiyle bağlantılı bir fay. Toprakkale Fayı Aslantaş Barajı'nın doğu sınırı boyunca uzanır. Bu nedenle baraj gövdesinde yaratabileceği hasarlara hızlıca bakmak gerekiyor. Bu Fayın güneyinde Karataş ve Yumurtalık Fayları bulunur. Kuzeyinde ise Sürgü Fayı Ve Gölbaşı- Türkoğlu fayları gibi deprem tehlikesi ve riski yüksek olan fayların olduğu bir bölge. Şu ana kadar ulusal, uluslararası sismoloji merkezlerinden gelen bilgilere göre, depremde eğim atım bileşeni yüksek normal bir fay hareketinin geliştiğini gösteriyor. Tabii bunlar ilk çözümler, 1-2 saate kadar daha sağlıklı çözümler gelecektir. Toprakkale Fayı 70 kilometre uzunluğa varan bir fay ve 2 fay parçasından oluştuğu düşünülüyor. Fayın maksimum deprem üretme potansiyeli 7.0 olarak kabul ediliyor. Aslantaş barajının varlığıyla olan ilişkisi önemli. Bunun yanında kırsal kesimlerde bazı binalarda hasar gelişmiş olabilir."

İlginizi çekebilir → Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Marmara depremi hakkında şaşırtacak açıklama! İstanbul'da deprem uyarısı... → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Türkiye kandilli deprem son dakika: Az önce deprem nerede oldu? AFAD deprem Kandilli Rasathanesi son depremler listesi → TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23