• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adayı da CHP gibi vizyonsuz

Yeniakit Publisher
2014-07-13 08:37:00 - 2014-07-12 23:08:28
Adayı da CHP gibi vizyonsuz

Akademisyenler ve siyasiler, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyonu” ile CHP-MHP ve Pensilvanya’nın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim vizyonunu Akit‘e değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi” ile CHPveMHP’nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği, DSP ve BTP’nin desteklediğive birPensilvanyaprojesi olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim vizyonunu siyasetçi ve siyaset bilimci Akit’e değerlendirdi. İhsanoğlu’nun hazırlıksız ve ne yapacağını bilmediğini ifade eden Siyaset Bilimci Ömer Turan, “Türkiye’nin en önemli gündeminden bir tanesi paralel yapı. Başbakan Erdoğan, açık bir şekilde Cumhurbaşkanı seçildikten sonra paralel yapıyla mücadele edeceğini söylüyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun burada net bir tavrı var mı? Kamuoyunun bunu öğrenmeye hakkı var. Bu önemli konuda İhsanoğlu ne düşünüyor?Ekmeleddin İhsanoğlu dikkat ederseniz hep böyle konulardan kaçıyor. Paralel yapıyla mücadele edecek mi etmeyecek mi?” ifadelerinde bulunurken AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, “CHP, vatandaşı sürekli hayal kırıklığına uğratan bir partidir. Onların istediği işte orada bir sembol olarak orada dursun noter görevi yapsın, bazı yasalar varsa veto etsin öyle bir Cumhurbaşkanı arıyorlar. Halka, Türkiye’ye bir vizyon verecek olan bir Cumhurbaşkanı aramıyor ki. CHP’nin vizyonu yok ki adayının vizyonu olsun” dedi.

“FATİHA’DA BİLE CİDDİ SIKINTILAR YAŞADI”

CHP ve MHP tarafından çatı aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun vizyonu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu kıyaslayan Siyaset Bilimci Ömer Turan, “Başbakan Erdoğan doğal bir aday olduğu için açıkladığı vizyon belgesi de son derece doğal ve kendi içinde tutarlı. Ekmeleddin beyin, gerek konuşmaları, gerek vizyon belgesi ve gerekse görüşleri ise kendi içerisinde bir tutarlılığı yok. Çünkü Ekmeleddin bey çatı aday, paraşütle yukarıdan indirildi. Dolayısıyla buna yönelik bir hazırlığı da yok. Kendisinin bekraundu da yok, siyasi bir geçmişi de yok. İhsanoğlu, ne konuşacağını, nasıl konuşacağını bilmiyor. Vizyon belgesinin içeriğini bırakın onu sunum şekli bile Ekmeleddin beye son derece nahoş oldu. Metni okurken sıkıntı yaşadı sunum boyunca metni okudu. Hatta Fatiha da bile ciddi sıkıntı yaşadı” dedi.

“GAFLARI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini zaten bildiklerini ancak farkın bu kadar açık olabileceğini tahmin edemediklerini söyleyen Turan, “Oysa şimdi görüyoruz ki fark müthiş derecede. Tüm anket şirketlerine göre ve tüm yorumculara göre Başbakan seçimi şimdiden kazanmış durumda. Seçimin galibinin Başbakan olduğunu herkes biliyor. Ekmeleddin beyin gaflarının artarak devam edeceğini düşünüyorum, çünkü kendisi siyasetçi değil ve hazır değil. Dolayısıyla taşıma suyla değirmen bir noktaya kadar gider” dedi.

PARALEL, ‘ÇATI’DAN MEMNUN

Paralel Yapılanmanın, İhsanoğlu’nun adaylığından memnun olduğunu ifade eden Turan, “Başbakan Erdoğan, Köşk’e çıktığında paralel yapı ile mücadele edeceğini net bir şekilde söylüyor. İhsanoğlu da bunu söyleyebiliyor mu?” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23