• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması!

Yeniakit Publisher
2023-06-07 20:57:00 - 2023-06-07 23:23:37
Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluk durumuna ilişkin kritik bir açıklamada bulundu.

Bakan Tunç, Atalay'ın tutukluluk durumunu, "Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" diye değerlendirdi.

Bakan Tunç'a, Gezi davası tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay soruldu. Bakan Tunç soruya şöyle cevap verd:

Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı'na başvurular var ve Başkanlık bu başvurular neticesinde elbette ki o yargı süreciyle ilgili gelen cevaplara göre hareket edecektir. Yargıtay'da görülen bir dava. Hüküm verilmiş ve hükümlü olarak dosyası devam ediyor. Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aziz azizi

merve kavakçı hanımefendi, milletvekili seçildiğinde, cebren ve hileyle zombice engellerle yemin ettirilmediği için, tbmm genel kurulunda olduğu halde, "yemin etmediği" gerekçesiyle, milletvekili olamamış yani oldurulmamıştı. daha sonra mahpuslar ve mahkemelerce tutklu olanlar yemin etmedikleri halde, milletvekillilikleri devam etmiş/ediyor. milletin alınteri göz yaşlarıyla ödedikleri vergilerden maaş alıyorlar, vergi ödeyen vatandaşlar mağdur oluyor. bu mağdur vatandaşların göz yaşıyla ızdırapla ödedikleri vergilerden maaş alanlar nasıl helalleşecek? merhum menderesi (HÜZÜNLE YAZIYORUM)hunharca idam edenler urgan parasını gecikme zammıyla merhume berrin hanımefendiden tahsil etmişlerdi. yemin etmedikleri için milletvekillerine maaş ödeniyorsa; ödenen bu paralar geri alınmalı değil mi? kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

Abdullah Biri

15 temmuz 2016 sonra ihtiyati tedbirli hacizli cek ve senetleri dosyaları maliyeye bildirde bakanım maliye bir incelesin. Kim ne vermiş neden haciz etmiş devleti bir caliştirda vatandaşını korusun ila şikayetci olup halledilmek deyil kanun hemen piyasadaki tefecileri bulur fetöcıacılar nasil ek9nomiyi talan edip 4 nala enflasyon yapiyorlar ALLAH IÇIN takip et de gor maliyede. Adliye veznelerini nasıl kullaniyorlar. YARGITAY 11. DAİRE SENETTE YAZILI tutardan başka tahsilat yapılamazı DOVIZ FARKI GECIKME ZAMLARINI alamazlari tatbikata gecir. Akacaklıya ( genelde tefeci) aylık faize nasil gecikme zammi adı altında borcluyu ezdirir tekrar adliye yi banka gibi kullandirıp adalet bakanı ve maliye bakanı seyredebiliyor. Lütfen 15 temmuz 2016 sonraki haciz dosyalarını maliye incelesin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23