• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acılı insan vandallık yapmaz

Yeniakit Publisher
2014-05-17 08:01:00 - 2014-05-16 23:17:28
Acılı insan vandallık yapmaz

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Soma’da taşkınlık yapan grupları eleştirerek, sendikaların sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Soma’da siyasileri protesto edenlerin madende hayatını kaybedenlerin yakınları olmadığını belirten Çelik, “Ekip ekip sağdan soldan toplanarak bunu yapıyorlar. Burada sendikaları sorgulayın… Acılı olan, babasını kaybeden insanlar böyle bir vandallık içine girmez. Bu meseleyi Vandalizme getirmek hangi hukuk sisteminde var?” dedi.

YENİ AKİT / ANKARA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek Soma’da meydana gelen faciayla ilgili açıklamalarda bulundu.  Soma’da meydana gelen elim faciayla ilgili AK Parti Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın Soma’da bulunduğu sırada meydana gelen olayları değerlendiren Çelik, “CHP genel başkan yardımcısı, Sayın Başbakan’ı terbiyesizlikle suçlayacak kadar en büyük terbiyesizliği yapmıştır. Bir iddiadan yola çıkarak, ‘Başbakan marketin içinde yumruk attı’ diye servis edildi, sosyal medyada dolaştırıldı. Bu bir iddiadır. Orada görüntüler var. Birisi bir yalan ortaya atar, kendisi bile inanmaya başlar. 15 yaşında çocuk dendi, olmadığı anlaşıldı. Sigortasız insan var dendi, olmadığı anlaşıldı. Ben firmanın açıkladığı bilgileri paylaşacak değilim” açıklamasını yaptı.

Soma’da taşkınlık yapan grupları da eleştiren Hüseyin Çelik, sendikaların sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Soma’da siyasileri protesto edenlerin madende hayatını kaybedenlerin yakınları olmadığını ileri süren Çelik, şöyle konuştu: “Bakın orada taşkınlık yapanlara bakın görün hayatını kaybedenlerin yakınları değildir. Ekip ekip sağdan soldan toplanarak bunu yapıyorlar. Burada sendikaları sorgulayın. İş sağlığı konusunda medya kendisini sorgulayabilir mi? Kamu spotlarını bile yarasalar bile uyuduktan sonra yayınlayan birçok TV kanalımızın olduğunu biliyor muyuz? Hayır, ölümlü bir kaza meydana geldiği zaman, mal görmüş mağribi gibi buradan istismar malzemesi üretmekte üstümüze yoktur. TOMA’lara yaptığınız yatırımı Soma’ya yapsaydınız. Burada kafiye yapma zamanı mıdır? Eğer kalabalık bir kitle kontrolden çıkmışsa, toplumsal olaylarda, Hamburg’da da Londra’da da benzeri yapıldı. Çok daha vahim olaylar meydana gelecekse, polis gerekli tedbirleri alır toplumsal olaylara müdahale edilir. Soma’ya gitmiş Başbakana ve ekibine saldırmak, araçları, milletvekili araçları pert edildi. Bundan haberiniz var mı sizin? Acılı olan, babasını kaybeden insanlar böyle bir vandallık içine girmez. Bu meseleyi Vandalizme getirmek hangi hukuk sisteminde var? Oraya gidenlere saldıracaksınız sonra ‘Başbakan şunu tokatladı’ diyeceksiniz, senaryolar yazacaksınız. Yazıktır günahtır.”

“EKSİKLERİMİZİ GİDERELİM”

Türkiye’nin bundan sonra önüne bakması gerektiğini ve maden sektörünün eksiklerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Giden canları geri getiremeyiz. Bu acıdan bir ders çıkarıp eksiklerimizi, hatalarımızı gidermeliyiz” şeklinde konuştu.

Yas evinde horon tepilmez

Soma’daki olayda şirket yetkililerinin sorumlu olup olmadığının inceleme sonucu ortaya çıkacağı söyleyen Çelik, acılar üzerinden ideolojik hesaplar yapılmasını eleştirdi. Çelik, “Firma ne kadar haklıdır ne kadar haksızdır inceleme sonucu ortaya çıkacak. Devlet buranın denetimini yapmakla mükelleftir. Onun ötesinde araştırmalar bittikten sonra kime ulaşırsa ulaşsın, kim kasıt içerisindeyse, yasaların hukuk devletinin gördüğü şekilde cezalandırılması elbette 284 şehidimizin ailelerimizin de milletimizin de gönüllerinin soğumasına yol açacaktır. Böyle bir milli faciaların üzerine insanların siyasi hesap yapmasıdır. Başkalarının acıları üzerinde ideolojik ve siyasi hesap yapanlar insan olamazlar. Yas evinde kimsenin horon tepmeye hakkı yoktur. Sitem edeceklerse kendi hükümetlerine sitem edecek. Başbakanlarına da sitem etme hakları vardır. Ama Türkiye’de protesto mangası olarak oluşturulan bazı kimseler, böyle bir milli acıdan kendileri açısından bir rant elde etmeye çalışıyorlarsa, onların yaralarını kanatmaktan öte bir iş yapmadıklarını bilmeleri gerekiyor. Orada yara sarmak üzere bulunanlar, yaralayacak şeyler yaparsanız, yapmaları gereken işlerden alı koyarsınız” ifadelerini kullandı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23