• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acemiler için Android rehberi

Yeniakit Publisher
2016-01-15 04:14:00 - 2016-01-15 04:15:30
Acemiler için Android rehberi

Android'i çok daha verimli kullanmanın yollarını gösteriyoruz.

Google, Android ekosisteminin tecrübesiz üyelerinin, işletim sisteminden (ve doğal olarak akıllı telefonlarından) daha iyi biçimde yararlanabilmelerini sağlayacak küçük küçük ipuçlarına yer verdiği yeni bir rehber yayımladı.

Toplamda 10 tane ipucu vermiş Google. Bazıları Google Now gerektirdiği için ülkemizde tam işlevsel biçimde kullanılmıyor olsa da pek çoğu bizde de geçerli denilenlerin. Biz de 'bize uyarlayıp' paylaşalım dedik.

Evet; hepsine teker teker göz gezdirelim:

  • Hiçbir verinizi kaybetmeyin: Dosyalarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı vb. kısacası tüm verilerinizi Google Drive'a yedekleyerek dilediğiniz yerden erişin hepsine. Tabii bunun için ilk olarak Google Drive'ı yüklemeniz ve akabinde de sağ alttaki + tuşuna basmanız gerek. Bunun ertesinde artık neyi yedeklemek istiyorsanız seçmeniz yeterli. Tabii yedeklemek için de, yedekten erişmek için de internet bağlantısına ihtiyacımız olduğunu unutmayalım.

  • Tüm e-posta hesaplarınızı yeni telefonunuza ekleyin: Tüm e-posta hesaplarınızı GMail uygulamasına ekleyin ve tek tek yahut toplu olarak erişin. Bunun için yapmanız gereken Gmail'in sol üstünde yer alan 'hesap ekle' seçeneğini kullanıp yönergeleri izlemekten ibaret.

  • Tüm eski fotoğraflarınızı anında yeni telefonunuza taşıyın: Google Fotoğraflar uygulamasını kurduktan sonra sol üst taraftaki 'ayarlar' > 'yedekle & eşzamanla' yollarını izleyerek eski fotoğraflarınızı yedekleyin. Artık yeni telefonunuzdaki Google Fotoğraflar uygulamasından hepsine erişebilirsiniz.

  • Haberler, hava durumu ve trafik güncellemelerini alın: Google uygulamasını yükleyip, ayarlardan 'Google Now' kartlarına gelin ve dilediğiniz kartları seçin. (Türkiye'de geçerli değil bu özellik henüz.)

  • 'Yapılacaklar' listeniz her an elinizin altında olsun: Notlar, listeler, hatırlatıcılar vb. tüm yapılacakları Google Keep uygulaması ile kaydedin. Dilerseniz zaman ve konum ekleyip arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Google Keep yüklü tüm cihazlarınızdan da Google hesabınızla dilediğiniz zaman erişebilirsiniz.

  • Telefonunuzu parmağınızı (bile) kıpırdatmadan kullanın: Google uygulamasına girip sol üstteki ızgaraya tıkladıktan sonra sırasıyla ayarlar > ses > OK Google yollarını izleyip ses algılama özelliğini açarsanız arama yapma, alarm kurma veya uygulama açma gibi eylemleri Gerçi arama yapabiliyorsunuz (örn. 'OK Google, annemi ara') ama örneğin alarm vb. gibi eylemlerde Türkçe dili desteği yok henüz.

  • Hareket halindeyken belgelerinizi, sunumlarınızı ve/veya excel dokümanlarınızı düzenleyin: Tüm bunlar için Google Docs, Sheets ve Slides uygulamalarını yüklemeniz kafi. Bunun ertesinde artık dilediğiniz yerde yeni içerik oluşturabilir yahut mevcut bir içeriği kaldığınız yerden düzenleyebilirsiniz.

  • Önemli e-postalarınızı ilk sırada/sekmede görün: Bunun için de Gmail uygulamasını kategorilere ayırmamız gerekiyor. Yapmamız gereken Gmail'in ayarlar menüsüne girip 'Gelen Kutusu Kategorileri' demek. Burada 'sosyal ağlar' ve 'reklamlar/promosyon' kutucuklarınızı işaretlersek bu tür yerlerden gelen e-postalar artık otomatik olarak o klasörlere düşeceğinden gelen kutumuzda öncelikli iletiler yer alacak. Oldu ki yeni bir reklam e-postası ana kutumuza düştü burada da yapmamız gereken e-posta adresini reklamlar klasörüne atamak. Bundan sonra o adresten gelen iletiler doğrudan oraya düşecektir.

  • Google Chrome'u PC ve telefonunuzda eşlenik olarak kullanın: Bilgisayarınızda ve telefon/tabletinizde Chrome yüklüyse ve kendi Google hesabınız üzerinden girerseniz bilgisayarınızda açtığınız sekmelere telefonunuzdan erişebilirsiniz. Yapmanız gereken Chrome'da 'geçmiş' demek ve 'desktop' menüsüne tıklamak.

  • Google Haritaları daha verimli kullanın: Google Haritalar servisine ev ve iş adreslerinizi ekleyerek trafik bilgilerini ve ulaşım güncellemelerini gerçek zamanlı olarak alın. Bunun için de'Google Haritalar > menü > yerleriniz' yollarını izlemeniz yeterli. Bu arada bu da yine Google Now'a dayandığı için bazı özelliklerinden ülkemizde faydalanamıyoruz maalesef.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23