• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'nin Rus gazına alternatif bulundu! Dünyanın geleceğini değiştirebilir

Yeniakit Publisher
2022-10-18 09:15:00 - 2022-10-18 10:15:13
AB'nin Rus gazına alternatif bulundu! Dünyanın geleceğini değiştirebilir

Amerikan menşeili sıvılaştırılmış doğal gazın, Rus gazının kesilmesinden birkaç hafta sonra kıtaya gelmeye başlayacak.

"Avrupa alternatif gazını buldu, Rusya pazar arıyor"

Nezavisimaya Gazeta, Rusya'nın AB'ye alternatif pazar bulamadan AB'nin Rus gazına alternatif bulduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, Amerikan menşeili sıvılaştırılmış doğal gazın, Rus gazının kesilmesinden birkaç hafta sonra kıtaya gelmeye başladığı bilgisi yer alıyor.

Gazetenin görüşüne başvurduğu uzmanlar, Rus gazının Avrupa yerine Çin gibi başka pazarlara yönlendirilmesi için birkaç yıla daha ihtiyaç olduğu görüşünde. Gazrprom'un önündeki ciddi bir sorun da Çinlilerin, Rusya'nın elinin zayıflığından istidade ederek gaz fiyatında indirim talep etmesi olarak gösteriliyor.

Şirketten yapılan açıklamada yılın ilk 9 ayında uzak mesafe ülkelere yapılan gaz sevkiyatının yüzde 40 azaldığı belirtilmişti. Bu oran 59 milyar m3'e karşılık geliyor. Tahminler yıl sonuna doğru kaybın daha da artacağı yönünde.

Uzmanlara göre, Rusya için alternatif pazarların başında İran ve Pakistan geliyor. Ancak bu pazarların değerlendirilebilmesi için de büyük yatırımlara ihtiyaç var.

Ne olmuştu!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, AB ülkelerinin Rus doğal gazına tavan fiyat uygulaması durumunda Moskova'nın teslimatları tamamen durduracağını söyledi.

Miller, "Biz her zaman imzalanan sözleşmelere göre hareket ediyoruz. Güvenilir gaz tedarikçisi olmaya devam edeceğiz. Ama Avrupa böylesine tek taraflı bir karar alır ve gazda tavan fiyat ilan ederse, elbette bu tedarikin sona erdirilmesini gerektiren sözleşmenin temel şartlarının ihlali olarak yorumlanır” dedi.

AB ülkeleri, Rusya'dan gaz alımında tavan fiyat uygulanması konusunu son birkaç haftadır tartışıyor. Ancak bazı ülkelerinkatı direnişi nedeniyle bu konuda bir anlaşmaya varılmış değil.

İlginizi çekebilir → Helenistik döneme ait Türkiye'den ilginç keşif! Kızılkule'nin önünde yosunların altından çıktı! → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → 1 milyon litre kaçak akaryakıt şaşkına çevirdi! 2 ayrı depoya baskın!→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → İslam Memiş bu sefer dolar, altın ve gümüş yorumu yerine EYT açıklaması yaptı! Herkes memnun olacak → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yetmez

15 sene sürer 100% Rus doğal gaz takviyesi. LNG çözüm değil sadece almanyayı köleleştirmek

Dayi

Dünkü akit'in haberinde, Avrupa donacak, soba satacağız, kaos yaşayacaklar, Avrupalılar kışın Türk otellerini dolduracak diye yaziyordu...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23