• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdulkadir Selvi'den paralel yapıya: Emri nereden alıyorsunuz?

Yeniakit Publisher
2014-02-12 16:45:45 - 2014-02-12 19:01:46
Abdulkadir Selvi'den paralel yapıya: Emri nereden alıyorsunuz?

Gazeteci Abdulkadir Selvi, canlı yayında paralel yapının emirleri nereden aldığını ortaya koydu.

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi'nin canlı yayında kullandığı sözler çarpıtılarak ortada bir yalan ifade varmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Cemaat medyası tarafından yapılan bu karalama çalışması üzerine Selvi, "Bu konuda twitler atılması talimatı Pensilvanya'dan geliyor. Bu bir itibarsızlaştırma hareketidir." dedi.

Cemaat medyası, Abdulkadir Selvi'nin dün akşam CNN Türk yayınında söylediği iddiaları cevaplamak yerine, konuyu çarpıtarak Selvi'yi hedef haline getirmeyi tercih etti. Sistematik olarak olarak başlatılan karalama kampanyası için, "Emirler Pensilvanya'dan mı geliyor?" diye sordu. Selvi, "Bu konuda twitler atılması talimatı Pensilvanya'dan geliyor. Bu bir itibarsızlaştırma hareketidir" dedi.

Abdulkadir Selvi, 17 Aralık'ta gerçekleşen operasyonun detaylarının istinat edilen suçlardan şüphelilerinin dahi haberi yokken, 18 Aralık günü hazırlanan ve 19 Aralık günü satışa sunulan Zaman ve Bugün gazetelerinde yer almasına dikkat çekmişti.

Daha mühürlü torbalar açılmadan bu iddiaları onlara hangi polis şefleri, hangi savcılar verdiyse tek tek ortaya koyalım.

"Burada önemli olan bu ilişkinin varlığı. Yani aynı savcılar, aynı operasyonları yapıyor" diyen Selvi, "Ben bu paralel yapının yargısıyla, medyasıyla, polis teşkilatıyla aralarındaki organik bağı ortaya koydum." dedi.

Selvi şöyle devam etti;

"Gizlilik kararı olduğu için onların avukatları da neyle suçlandığını bilmiyorlar ama bir bakıyorsunuz ki ne olduğu anlaşılmaya çalışılırken, o insanlar gözaltındayken, iki gazete. O iki gazetede paralel yapının. Birisi onun amiral gemisi, diğeri de filikası. Diyorlar ki iddialar bu. Bu bakanlar bundan suçlanıyor ve bunların fezlekesi Meclis'e gönderildi.

Burada önemli olan bu ilişkinin varlığı. Yani aynı savcılar, aynı operasyonları yapıyor. Aynı polislerle operasyona gidiyor. Daha operasyonlar devam ederken, insanlar nelerle suçlandığını bilmezken, bu iki yayın organında fezleke olarak noktası virgülüne kadar yayınlanıyor. Bu paralel yapının delillerinden birisidir. Tarihe takılmasınlar. Önemli olan buradaki iddialara takılsınlar. Bunlara verecek cevapları var mı? Eğer yürekleri yetiyorsa çıkalım onlarla birlikte yayınlara anlatalım. Daha mühürlü torbalar açılmadan bu iddiaları onlara hangi polis şefleri, hangi savcılar verdiyse tek tek ortaya koyalım."
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23