• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Abdulkadir Selvi, "Bunu görmezden gelemeyiz" diyerek sert çıktı

Yeniakit Publisher
2024-09-07 11:09:00 - 2024-09-07 11:41:59
Abdulkadir Selvi, "Bunu görmezden gelemeyiz" diyerek sert çıktı

Abdulkadir Selvi, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninden sonra “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atarak toplu yemin eden teğmenlerle ilgili kaleme aldığı yazısında “Askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemin olayını görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır" dedi.

Abdulkadir Selvi, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninden sonra “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atarak toplu yemin eden teğmenlerle ilgili kaleme aldığı yazısında “Askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemin olayını görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Üç genç kızımın Harp Okullarının dönem birincisi olmasının gururunu yaşamak istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimiz: başka bir vatanımız, başka bir ordumuz yok. O nedenle Üçüncü Dünya Savaşı’nın konuşulduğu, İsrail’in savaşı bölgemize yaymaya çalıştığı bir dönemde ordumuzu yıpratmamalıyız. Ama askeri vesayet dönemlerini çağrıştıran korsan yemin olayını görmezden gelemeyiz. Asker üzerinden siyaset yapmak kadar askerin siyaset yapması da yanlıştır. Genç teğmenlerin disiplinsizliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği zarar hafızalarımızdaki canlılığını korumaktadır.

Bizim milletimiz askerini sever. Çünkü biz aynı zamanda asker milletiz. Bizim milletimiz genç teğmenlerin kılıç kuşanmasıyla iftihar eder. Ama bizim milletimiz genç teğmenlerin kendisine kılıç göstermesini sevmez. Çünkü o üniformalar bu devletin verdiği üniformalardır. O kılıçlar bu milletin kuşandırdığı kılıçlardır. Milletin kılıcı, millete çevrilmez.”







 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap

Asıl olan bu işi kim yaptırdı ve arkasında kimler var onu bulmak.

YILMAZ DURMUŞ

Sayın Abdulkadir Selvi, sizinde katıldığınız bir programda, aynı zamanda hemşerim Hakan Bayrakçı bile sizi anlamamakta ısrar etti, bizler diyoruz ki, söylenen sloganlardan değil işin usulüne karşıyız. Askerlik demek disiplin demektir. Ancak bu disipsizliğin kaynağı hocaları ise işin rengi değişir. Yok efendim bize tarikatçı diyorlar, bizde tarikatçı olmadığımızı Mustafa Kemal'in askerleri olduğumuzu göstermek istedik diyerek işi kamufle etmeye çalışıyorlar, ancak biz yutmuyoruz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23