• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin 'gizli' geliştirdiği kamikaze fos çıktı

Yeniakit Publisher
2021-05-19 05:47:00 -
ABD'nin 'gizli' geliştirdiği kamikaze fos çıktı

ABD'de sıkı gizlilik altında geliştirilen insansız hava muharebe aracının, Pantsir-S1 hava savunma sistemi maketini bile vuramadı.

The Drive’ın haberine göre olay, ABD Hava Kuvvetleri ve Deniz Piyade Kolordusu birliklerinin katılımıyla 2 hafta boyunca Utah eyaletindeki Dagway poligonunda gerçekleşen Edge 21 tatbikatı sırasında meydana geldi.

Senaryoya göre, Pasifik Okyanusu’ndaki hayali adalarda yer alan 3 düşman hedef insansız hava araçları tarafından vurulmalıydı. Hedeflerden biri hava savunma sistemi radarı, ikincisi hava savunma sistemi kontrol noktası, üçüncüsü de Pantsir-S1 imitasyonuydu.

İlk 2 hedef başarıyla vurulurken Pantsir-S1 maketinin vurulması gerektiği anda sorun yaşandı. Araç bilinmeyen sebeplerden dolayı hedefi ıskaladı. Askerler testleri askıya alma kararı aldı. Denemeler, Project Convergence tatbikatında devam edecek.

The Drive, yeni drone hakkında çok az bir şeyler bilindiğini, çünkü bilginin gizli olduğunu kaydetti. Yeni insansız hava aracının sadece yerden fırlatmalı ve uzun menzile sahip olduğu biliniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sedat

Unutmayın ki bu bir taktik olabilir. Akıllı olan kendi sır ve becerilerini ifşa etmez. Bizim saflar gibi Azerbaycan Ermenistan savaşında uyguladıkları stratejileri televizyonda anlatacak değiller herhalde. Rus savunma sistemini nasıl yanıltıp etkisiz hale getirdik diye televizyondan anlattılar, kendim şahit oldum. Adamlar şimdi o açıkları kapatıp, olası bir ikinci çatışmada size zarar verebileceğini hesaplayamıyormusunuz.

Vatansever müslim

Rakiplerimizin hataları bize ders olmalı. Bizim kamikazeler aynı hatayı yapmalarına izin vermemek için daha iyisini tasarlayıp üretelim. Özellikle malum rakip hata yapmaktan çekinmez para basıp basıp saçıyor.Bizim böyle bir lüksümüz yok. Onbirkere ölçeceğiz bir kere biçeceğiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23