• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’li senatör haddini aştı! Hamas liderine ölüm tehdidi

Yeniakit Publisher
2024-09-04 20:51:00 -
ABD’li senatör haddini aştı! Hamas liderine ölüm tehdidi

Siyonistlerin arka bahçesi haline gelen ABD’de bir skandal daha yaşandı. Gazze’de soykırım uygulayan siyonist İsrail’e her türlü desteği sağlayan ABD’de şimdi de Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ı öldürme tehdidinde bulunuldu.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Senatörü Lindsey Graham, Amerikan kanalı Fox News'e verdiği röportajda, Cumhuriyetçi Parti olarak 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanmaları durumunda, Hamas'ın yeni siyasi lideri Sinvar'ı "yargılamak yerine öldürmeyi" hedeflediklerini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığının Hamas'ın 6 lideri hakkında iddianame hazırlandığını açıklamasını yorumlayan Graham, "Burada bir suçla mücadele etmiyoruz. Sinvar, (Adalet Bakanı Merrick) Garland tarafından yargılanmayı umursamıyor. Günlerin sayılı dostum. Seni yargılamayacağız, öldüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kesin çıkışlarıyla tanınan Güney Carolina Senatörü Graham, ABD'nin "caydırıcılığını kaybettiğini", Başkan Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'ten "kimsenin korkmadığını" ifade ederek, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu politikasından övgüyle bahsetti.

Graham, Trump'ın, İranlı General Kasım Süleymani'nin Irak'taki Amerikalıları öldürme planını engellemek için "maksimum ekonomik baskıyla İran'ı kıskaca aldığını ve Süleymani'yi imha ettiğini" kaydetti.

Cumhuriyetçi Senatör ayrıca, ABD yönetiminin, Husilerin Kızıldeniz'deki gemileri hedef alması ve İran'ın bölgeyi tehdit etmesi konusunda da üzerine düşeni yeterince yapmadığını söyledi.

ABD’nin Hamas lideri için iddianame hazırlaması
ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ekim 2023'teki saldırılarda rol oynadıkları gerekçesiyle Hamas'ın 6 liderine 7 farklı suçlamanın yöneltildiği iddianame hazırladığını açıklamıştı.

İddianamede, Hamas'ın önceki Siyasi Büro Başkanı olup İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikastta hayatını kaybeden İsmail Heniyye, Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed el-Masri (Muhammed Deif), Mervan İsa ve Ali Baraka hakkında "terörizm" dahil, 7 farklı suçlama yöneltilmişti.

Hamas lideri Heniyye, 31 Temmuz'da Tahran'da suikasta uğramış, İran ve Hamas, Heniyye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtmişti.

İsrail ordusu, Hamas liderlerinden Mervan İsa'nın mart ayında, Muhammed Deif'in ise temmuz ayındaki bir saldırıda öldürüldüğünü iddia etmiş, Hamas iddiaları doğrulamamıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Panzehir

Mahallenin çocukşarına karşı mahalle sakinleri taş atıp kafa göz yarıyor, mahalle sakinlerinden ses dahi çıkmıyor. Amerika direnen filistinli yiğitler için mahkeme çıkartırlen, Güya islam ülkelerinden bir tanesi, ülkemiz dahil katliamdan sorumlu bir tane israilli hakkında karar çıkartamıyor, ey batı , israil ve Amerika, meydanı boş bulmuşken işgal edebileceğiniz neresi varsa fırsat bu fırsat işgal edin kimi öldürmek istiyorsanız yapın, nasılsa karşınızda bir tane çoban köpeği bile çıkmıyor. Müslüman kimlikliler mal mülk verin ki uyumaya devam etsinler, aç bırakırsanız uyanırlar...

Afganistan'da Irak'ta Suriye'de üzerine bomba yağdırdığınız sivillerin hesabını kim soracak

"ABD Adalet Bakanlığının Hamas'ın 6 lideri hakkında iddianame hazırlandığını açıklamasını yorumlayan Graham, "Burada bir suçla mücadele etmiyoruz. Sinvar, (Adalet Bakanı Merrick) Garland tarafından yargılanmayı umursamıyor. Günlerin sayılı dostum. Seni yargılamayacağız, öldüreceğiz." ifadelerini kullandı."... dünyada kendisini yargı mercii olarak gören ABD kendini ne sanıyor?... Adaletten habersiz olandan adalet mi olurmuş?...adalet adil olandan sudûr eder...hem dünyayı fitneye boğacak sın hem adaletten bahsedeceksin yok öyle yağma... Irak'ı Afganistan'ı yağmaladılar... Suriye'yi yağmaladılar... kendisi terörist olanlar müslümanları terörist göstermek için her yolu denediler... başaramadılar... İslâm zulümden ve zalimden yana değildir... Yeryüzünde fitne çıkaranları bize haber verir...sixi tarif eder...müslüman mazlumdan yanadır...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23