• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li askerler Gazze için kendini yakan Bushnell'i andı! Üniformalarını ateşe attılar

Yeniakit Publisher
2024-02-29 17:19:00 - 2024-02-29 20:13:15

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif asker olan Aaron Bushnell, ABD'deki İsrail Büyükelçiliği binası önünde soykırıma tepki göstererek kendini ateşe vermiş ve hayatını kaybetmişti.

ABD'li askerler, Bushnell'e destek verdi.

Bir grup ABD askeri, "Soykırıma ortak olmak istemiyorum" diyerek Gazze için kendini yakan Amerikalı asker Aaron Bushnell’i anmak için üniformalarını ateşe attı.

Eyleme ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Bushnell kendini Gazze için ateşe vermişti!

Aaron Bushnell, eylemini gerçekleştireceği noktaya doğru yürürken, "ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif olarak görevdeyim. Ve artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı seviyede bir protestoya kalkışacağım. Ancak Filistinlilerin yaşadıklarına kıyasla bu hiç de aşırı sayılmaz. Yöneticilerimizin normal olduğuna karar verdiği şey de bu." ifadelerini kullanmıştı.

Bushnell yanmaya başladıktan sonra da, "Özgür Filistin" diye bağırmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

Bu doğru ise devasa abd ordusu hafif toplama silahlı aç billaç hamasa karşı bile üstünlük sağlayamıyor demektir. Kore - Vietnam - Afganistan - Irak girdiği hiçbir savaşı kazanamayan zulüm ordusudur bunlar. İÇLERİNDEKİ VİCDAN VE İNSAF SAHİPLERİ YETTİ ARTIK demeye başlamış anlaşılan bu.

HİZİPSAVAR

amerikalı askerler özellikle pilotlar direk israili hedef almalı ve amerikayı israil ile savaş sokmalı bunu başka çaresi yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23