• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li asker: O ülke için hemen harekete geçmeliyiz dedi! Gerginliği artıracak açıklamalara damga vurdu

Yeniakit Publisher
2024-05-06 22:09:00 - 2024-05-07 00:43:48
ABD'li asker: O ülke için hemen harekete geçmeliyiz dedi! Gerginliği artıracak açıklamalara damga vurdu

ABD Hint-Pasifik Kuvvetlerinin yeni komutanı Paparo, Çin ile ilgili çarpıcı kararıyla ilgili bir analiz yaptı. Son durum değerlendirmesinde bulundu. "Artık aciliyet duygusuyla harekete geçmeliyiz" dedi. Yaptığı açıklamaları karşında herkes heyecanlandı.

ABD Hint-Pasifik Kuvvetlerinin (INDOPACOM) yeni komutanı Amiral Samuel Paparo, Çin'in genişleyen bölgesel nüfuzu karşısında, caydırıcılığın artırılması gerektiğini bildirdi.

ABD Hint-Pasifik Kuvvetlerinin yeni komutanı Paparo: "Artık aciliyet duygusuyla harekete geçmeliyiz"

INDOPACOM internet sitesindeki açıklamaya göre, Amiral Paparo INDOPACOM'un 27. komutanı olarak, Amiral John Aquilino'dan görevi devraldı. Paparo, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in genişleyen bölgesel nüfuzu karşısında, ülkesinin müttefik kabul ettiği ülkelerle işbirliği halinde caydırıcılığın artırılması gerektiğini söyledi.
"Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vurgusu yapan Paparo, komutanlığın, Çin'in müdahaleci ve yayılmacı planlarına karşı yanıt vermeye hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Paparo, "USINDOPACOM, mevcut stratejik ortamı ülkemizin, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın avantajına göre şekillendirmeye benzersiz şekilde hazır. Artık aciliyet duygusuyla harekete geçmeliyiz" dedi.

'ABD GÜVENLİĞİNİN KALBİ'

Törende konuşan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Misyonu 21. yüzyılda ABD güvenliğinin kalbinde" diye nitelediği INDOPACOM'un "öncelikli operasyon alanında nöbet tuttuğunu" bildirdi.

Bakan Austin "Çin, Hint-Pasifik'e hükmetme ve küresel düzeni kendi otokratik vizyonuna uyacak şekilde yeniden şekillendirme isteği ve kapasitesine sahip tek ülke" ifadesini kullandı.

INDOPACOM internet sitesine göre komutanlık, 38 ülkeyi ve dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasını kapsayan Hint-Pasifik'te, ABD'nin askeri faaliyetlerinin sorumluluğunu üstleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abbas

Allahu âlem Rusya ortadan yok olacak. Amerika da yerinde kalmayacak. Dünya bir hallaç pamuğu gibi sarsılacak.

54

inşallah çok güzel bir yorum yapmışsın inşallah dediğin gibi olur rusya yok olur amerika kanada yerinde kalmaz dünya sallanır gezegenler alemler titrerde rabbimizin hükümranlığında insan ne oluyr dediği vakit yıldızların ışığı söndüğünde güneş hallaç pamuğu gibi dürüldüğünde rabbimizin göğü yerleri kağıt gibi düreceği günlerde zalimler kaçacak yer arayacaklar dinsizler hiçbir saltanat ebedi değildir ama ebediymiş gibi yaşayanlarda ahirette hiçbir hesab vermeyeceğiz ahiret yokmuş gibi yaşayan saray saltanatıda sanmasınki saray sefası saltanatı kendilerine ebedi kalacak ve hiçbir kul hakkından sorumlu olmayacaklar kendisini cumhurbaşkanı sanan zat abd nato israilin proje adamıdır yıllarca abd natoya hizmet etti halen gizli kapalı abdye hizmet ediyor mecliste vekiller akpnin 20 yıllık yolsuzluklarını köpekliklerini anlattı saraydaki zattan hiçbir ses çıkmadı ama troller için hemen işin kolayına kaçıyor sıkıysa muhalefetin akpye yönelik 20 yıldır akpnin yolsuzluklarına karşıda suçlarınızı kabul edin itiraf edin gerçekjleri namert akp hiç zengin olmayan yoksul olan saraydaki zatın sırtında trilyonluk katrilyonluk oldu ama devran dönecek bu dünyada alemlerde saltanat sürenlerin hesabı olmayanlara göre çok daha ağır olacaktır ahirette ebedi cehennem boşuna kurulmadı saraya söyleyinde ahiret ateş için titresinlereğer vicdanları allah din iman kuran korkuları varsa 7 kat yerler 7 kat gökler kadar bu büyük devasa saltanat karşısında insan ve diğer varlıklar kendisini ne sanıyor sıfır hiçbirşeysiz anladızmı lanet varlıklar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23