• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ve siyonistler Sudan'da darbe yaptı

Yeniakit Publisher
2019-04-12 12:00:00 -

Türkiye ile yakın ilişkiler kurduktan sonra İsrail ve ABD’nin fitneyle iç karışıklık çıkardığı Sudan’da 4 aylık eylemlerden sonra ordu, dün yönetime el koydu. Ordunun girişimi sonrası Devlet Başkanı Ömer el Beşir, istifasını verip 30 yıllık koltuğunu bıraktı. ABD’lilerin halkı kışkırtmak için göstericilerle teması da kayıtlara geçti.

Dünyanın başbelası Amerika ve Siyonistler, bir Müslüman ülkede daha kendi çıkarları için darbe yaptırdı... Ülkede 19 Aralık’ta hayat pahalılığı bahanesiyle başlayan hükümet karşıtı gösteriler yaklaşık 4 ay sonra amacına ulaştı ve ordu dün sabah yönetime el koydu...

Eylemlerin patlak verdiği ilk günlerde İsrail istihbaratı MOSSAD’ın göstericileri kışkırttığını duyuran Sudan istihbaratı ve ordusu, aradan geçen sürede ABD ve İsrail kaynaklı baskılara daha fazla direnemedi ve Devlet Başkanı Ömer el Beşir’e darbe yaptı.

Sabah erken saatlerde ordu, Cumhurbaşkanlığı sarayını, devlet televizyonu ve radyosunu kuşatıp içeriye girdi. Sokaklara asker ve ordu bünyesindeki “Hızlı Destek Kuvvetleri” mensupları konuşlandırıldı. Binlerce Sudanlı, başkentteki ulusal ordu karargahında toplanıp yönetimin sivillere devredilmesini istedi.

ABD’li yetkililer göstericilerle

Ordunun darbe girişimini haber alan Beşir görevinden istifa ettiğini duyurdu. Darbe yapan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kemal Abdul-Marul ise geçici askeri hükümetin başkanı oldu. Ülkede Anayasa askıya alınırken, 2 yıl süreyle Askeri Konsey, Sudan’ı idare edecek. Ardından seçimler yapılacak.

Geçtiğimiz haftadan itibaren yeniden alevlenen gösterileri de ABD’lilerin organize ettiği ortaya çıktı. Yayınlanan bir görüntüde ülkeye gelen ABD’li yetkililerin göstericilerle diyaloğu ve yönlendirmesi dikkat çekiyor.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23