• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD savaşa közle gidiyor! Biden Rusları vurma izni için çağrıda bulundu

Yeniakit Publisher
2024-09-12 12:26:00 -
ABD savaşa közle gidiyor! Biden Rusları vurma izni için çağrıda bulundu

ABD'de bazı Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Başkan Joe Biden'a Ukrayna'nın uzun menzilli Amerikan silahlarıyla Rus topraklarına saldırmasını engelleyen kısıtlamaları kaldırması çağrısı yaptı.

CNN'e konuşan Demokrat Senatör Jeanne Shaheen, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in sivil hedeflere yönelik korkunç saldırıları göz önünde bulundurulduğunda artık ABD'nin Ukrayna'ya tedarik ettiği uzun menzilli silahların değeri yüksek Rus askeri hedeflere ulaşabilmesi için kısıtlamaların kalkmasının zamanı geldi." ifadesini kullandı.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Ben Cardin de yaptığı yazılı açıklamada, Rus askeri varlıklarını hedef almada Ukrayna'ya daha fazla esneklik sağlanmasının "Moskova'nın, Ukrayna halkına zarar verme kabiliyetini azaltacağını" kaydederek Biden yönetimini bu konuda adım atmaya çağırdı.

Diğer yandan, Cumhuriyetçi Partinin Temsilciler Meclisi üyeleri Thomas H. Kean Jr, Ken Calvert, Michael R. Turner, Mike Rogers, Michael McCaul ve Richard Hudson, 9 Eylül'de Biden'a gönderdikleri ortak mektupta, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği uzun menzilli silahların Kiev tarafından "Rusya'daki meşru askeri hedeflere karşı" kullanılması için kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün, ABD'nin Ukrayna'ya Rus topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin vermesi ihtimalini değerlendirmiş, kararın alınması halinde Rusya'nın vereceği tepkiye ilişkin soruyu "Buna gerekli yanıt verilecek. (Ukrayna'da) Özel askeri operasyon, tüm bu eylemlere zaten bir yanıttır. Batı tarafından alınan, daha sonra da Ukrayna'ya empoze edilen bu tür kararlar, özel askeri operasyonun gerekli olduğunu ve bunun alternatifinin bulunmadığını gösteriyor." diye yanıtlamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Eğer 3.dünya savaşı çıkarsa,baş müsebbibi ABD dir.Ukraynayı,rusyaya karşı teşvik eden ve silaha boğan;Avrupayı,zora sokup kendisine mahküm etmeye çalışan,Ortadoğuyu da karıştıran,G.Çin denizini de karıştıran,kısaca tüm dünyayı karıştıran HAYDUT ABD dir.

Erektussokares

Amerika Yok edilmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23