• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD savaş gemisi Çanakkale Boğazı'nı geçti!

Yeniakit Publisher
2014-03-10 11:51:00 -
ABD savaş gemisi Çanakkale Boğazı'nı geçti!

Ukrayna ve Rusya arasında Kırım nedeniyle yaşanan krizin ardından ABD'nin füze destroyeri Truxtun bu sabah Ege denizinden Çanakkale Boğazı'na geçiş yaptı.

Pervanelerinde oluşan hasar nedeniyle Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda bir süre bekletilen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USSTaylor" savaş gemisi, römorkör tarafından çekilip, Çanakkale Boğazı'ndan geçirildi.

Ukrayna ve Rusya arasında Kırım nedeniyle yaşanan krizin ardından Karadeniz'de savaş gemisi göndermesi beklenen ABD'nin güdümlü füze destroyeri Truxtun bu sabah saat 08.00 de Ege denizinden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı.

Marmara Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na giren ve Ege Denizi yönüne doğru ilerleyen, Hollanda Antilleri bandıralı 32 metre boyunda "Coastal Voyager" adlı romorkörün çektiği geminin geçişine, Sahil Güvenlik'e ait 2 bot ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-3" ve "Kurtarma-5" römorkörleri refakat etti.

Geminin gideceği liman hakkında bilgi verilmedi.

Karadeniz'de seyir halinde olan ve yakıt ikmali için Samsun Limanı'na demir atan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisi, liman girişinde pervanelerinde oluşan hasarın giderilmesi için 12 Şubat Çarşamba günü Samsunport Sanayi Rıhtımı'na çekilmişti. 

ABD SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZINDA

ABD savaş gemisine boğaz girişinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı' na ait bir bot refakat etmeye başladı. ABD Savaş gemisinin 09.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaşması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23