• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD, Rusya ve Vatikan elçiliklerine beyaz çelenk

Yeniakit Publisher
2013-09-07 22:28:28 - 2013-09-07 22:29:07
ABD, Rusya ve Vatikan elçiliklerine beyaz çelenk

Anadolu Gençlik Eğitim Merkezinden bir grup, Suriye’ye müdahale etmeyen Vatikan, ABD ve Rusya büyükelçilikleri önüne beyaz çelenk bıraktı.

ANKARA - Anadolu Gençlik Eğitim Merkezinden (AGEM) bir grup, Vatikan, ABD ve Rusya büyükelçilikleri önüne beyaz çelenk bıraktı ve sema yaptı.
Vatikan’ın Ankara Büyükelçiliği önüne beyaz çelenk bırakan grup, daha sonra Rusya Büyükelçiliği önünde geldi.
Burada grup adına açıklama yapın Asya Gören, akan kanın durması için Amerika ve Rusya’nın ele ele vererek Suriye’ye askeri müdahale yapması gerektiğini söyledi.
Bu iki ülkenin insanlık adına bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Gören, elçiliklere bırakacakları beyaz çelenklerin “çocuklar için barış” anlamını taşıdığını belirtti.
Tüm dini liderlerinin sessizliğini bozarak temsil ettikleri dinin gereğini yapmalarını isteyen Gören, “Bu çocuklara kefen değil oyun, okul kıyafeti yakışır. ABD ve Rusya bir araya gelin ve bu savaşı durdurun. O ölen masum çocuklar sizin çocuklarınız da olabilirdi. Belki doktor, hemşire, mühendis ya da bilim adamı olacaklardı ama bu kirli savaş yaşama haklarını ellerinden aldı ve almaya devam ediyor. İnsan haklarını çılgınca savunan Başkan Obama ve Başkan Putin bu duruma kayıtsız kalmayın, kanlı elleri durdurun” diye konuştu.
Açıklamanın ardından iki çocuk semazen, büyükelçilik önüne barışı simgeleyen beyaz çelenk bıraktı. Basın açıklamalarını bir zarfa koyarak büyükelçilik yetkililerine ileten iki çocuk, sema yaptı.
Grup, ABD büyükelçiliği önüne de giderek basın açıklaması yaptı ve çelenk bıraktı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23