• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD merkezli The Intercept yazdı! 'ABD'nin İsrail'de gizli bir üssü var'

Yeniakit Publisher
2023-10-31 17:22:00 - 2023-10-31 17:29:25
ABD merkezli The Intercept yazdı! 'ABD'nin İsrail'de gizli bir üssü var'

ABD merkezli The Intercept haber sitesi, ABD Savunma Bakanlığı'nın İsrail'de varlığını inkar ettiği gizli bir askeri üs kurduğunu yazdı.

Haberde, ABD'nin İsrail'in güneyindeki Necef Çölü’nde bulunan Har Keren Dağı'nın tepesinde gizli bir üssün inşasına sessizce devam ettiği aktarıldı.

Necef Çölü’nde Gazze’ye 32 kilometre uzaklıkta yer alan "Site 512" kod adlı ABD üssünün, İsrail'e yönelik olası füze saldırıları izleyen bir radar tesisi olduğu iddia edildi.

Ancak "Site 512"nin, 7 Ekim'de İsrail’e binlerce Hamas roketi fırlatıldığında, bunların hiçbirini algılamadığı çünkü “bin kilometreden fazla uzaktaki İran'a odaklandığı” vurgulandı.

ABD Savunma Bakanlığının, İsrail’de “yaşam destek alanı” inşası için 2 Ağustos'ta yaptığı 35,8 milyon dolarlık bir sözleşmede, bu üsse dolaylı olarak atıfta bulunduğu belirtildi.

'Gizli tutuluyor' iddiası!

Pentagon’un, kayıtlarında bu projeyi "dünya genelindeki gizli projelerden biri" olarak tanımlayarak, gerçek amacını gizlemek için çaba sarf ettiğine işaret edildi.

The Intercept tarafından incelenen bütçe belgelerinin, bu projenin Site 512'nin bir parçası olduğunu ortaya koyduğu vurgulandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İSRAİL AMERİKANIN ORTADOĞUDAKİ "İŞGAL-İSTİLA-SOYKIRIM-HIRSIZLIK-DAİMİ TERÖR/DAİMİ KAOS İLE GÖREVLİ BAŞKARAKOLUDUR; DEVLET DEĞİL DEAŞ-PKK-FETÖ-EŞ ŞEBAB vs GİBİ SINIRLARI BELİRSİZ-AHLAKSIZ-TÜM DİNLERE/İNSANLIĞA DÜŞMAN MENFAATÇİ SAPKIN AMERİKAN TERÖR ÖRGÜTÜ

İSRAİL AMERİKANIN ORTADOĞUDAKİ "İŞGAL-İSTİLA-SOYKIRIM-HIRSIZLIK-DAİMİ TERÖR/DAİMİ KAOS İLE GÖREVLİ BAŞKARAKOLUDUR; DEVLET DEĞİL DEAŞ-PKK-FETÖ-EŞ ŞEBAB vs GİBİ SINIRLARI BELİRSİZ-AHLAKSIZ-TÜM DİNLERE/İNSANLIĞA DÜŞMAN MENFAATÇİ SAPKIN AMERİKAN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!!!!! SÖMÜRGECİ HIRSIZ ABD NİN HIRSIZLIĞA DAYANAN EKONOMİSİ PETROL HIRSIZLIĞINA DAYANMAKTADIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23