• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD merkezli dergiden bomba iddia! Savaşı kazanacak tarafı açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-03-12 15:55:00 - 2020-03-12 15:57:24
ABD merkezli dergiden bomba iddia! Savaşı kazanacak tarafı açıkladı

ABD merkezli iş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes, petrol savaşında kaybeden ülkenin Suudi Arabistan, kazananın da Rusya olacağını iddia etti.

Dünyaca tanınan ABD merkezli iş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes, petrol savaşında kaybeden ülkenin Suudi Arabistan, kazananın da Rusya olacağını öne sürdü.

İş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes'de, Ellen R. Wald imzalı yayınlanan yazıda, OPEC anlaşması bozulduktan sonra başlayan petrol savaşında Rusya'nın, Suudi Arabistan'a galip geleceği belirtildi.

Moskova'nın bu savaşta favori görünmesinin birkaç nedeni sıralandı.

Öncelikle, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın, petrol konusunda zor kararlar alma yeteneğine sahip deneyimli yöneticiler olduğu ifade edilen yazıda, aynısının Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi yöneticiler için söylenemeyeceği kaydedildi.

Yazıda, “İkincisi, Rusya dayanır, oysa Suudi Arabistan'ın daha erken teslim olmak ve OPEC'i piyasayı dengelemeye zorlamak için nedenleri var” dendi.

Ayrıca Saudi Aramco'nun halka açılmasının da Rusya'nın lehine bir durum olduğunu kaydeden Wald, her 5 Suudi vatandaştan birinin bu şirketin hisselerini satın aldığını, hatta bunun için kredi aldığını, ama OPEC+ anlaşması bozulduktan sonra hisselerin ucuzladığını ve fiyatların düşmeye devam ettiğini yazdı.

Yazıda, “Görünüşe bakılırsa Suudi Arabistan bir noktadan sonra baskıya boyun eğecek ve bu piyasayı dengelemek için bir şeyler yapacak. Ama bununla birlikte Suudi liderlerin imajlarını nasıl kurtaracağı da büyük bir soru işareti” dendi.

Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe" target="_blank">
Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe
Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe

Dünya

Trump Putin’in forsunu kırdı! Rusya'ya karşı yeni cephe

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23