• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ile aramızı bozmayalım

Yeniakit Publisher
2014-02-18 21:04:04 - 2014-02-19 10:15:26
ABD ile aramızı bozmayalım

Pensilvanya’da ikamet eden Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen yeni ses kayıtlarında; Aydın Doğan ve damadı, Gülen’e övgüler yağdırırken; Gülen “ABD ile aramızı bozmayalım” ifadelerini kullanıyor.

HABER MERKEZİ - Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştü. Sosyal paylaşım sitelerine düşen ses kayıtlarında, Fethullah Gülen’in müridleriyle yaptığı telefon görüşmeleri yer alıyor. Fethullah Gülen ve müridi arasındaki telefon görüşmesinde; Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın Fethullah Gülen’e “Hocaefendi” dediği ve Aydın Doğan’ın Fethullah Gülen’e hürmetler sunduğu ifade ediliyor.

Ses kaydında mürid, Fethullah Gülen’e, Aydın Doğan hakkında bilgiler veriyor, Aydın Doğan’ın kendisi hakkında “Gerçek olarak demokratları Hocaefendi (Fethullah Gülen) temsil ediyor. Bir tek Hocaefendi var” dediği aktarılıyor. Mürid, Gülen’e, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Yayın Holding Başkan Vekili Mehmet Ali Yalçındağ’ın “Hocamın (Fethullah Gülen) ellerinden öpüyorum” dediği söyleniyor.

DOĞAN’IN DAMADI ‘GÜLEN’İN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM’ DEMİŞ

Müridin, Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen kişiyle yaptığı ses kaydı şöyle:

Fethullah Gülen: Efendim.

Mürid: Efendim müsaadenizle bir iki husus vardı. Arz edebilir miyim?

Fethullah Gülen: Buyurun

Mürid: Bugün Aydın Bey’le (Aydın Doğan) yemek yedik efendim, konuştuk. Öncelikle selam ve hürmetleri var zatıalinize.

Fethullah Gülen: Teşekkür ederim sağ olun.

Mürid: “Beni” dedi, “Cemaatin yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar” dedi. Ve dedi “Bir ara” dedi ben onu o böyle söyleyince o Serhat’ın koordine ettiği adamlardır. Onlara gidiyorlar işte cemaatin aleyhinde yazı yazın diye baskı yapıyorlar ondan bahsettim, “Bize de geldiler” dedi. “Hizmetin aleyhinde yazılar yazmak için” dedi. Sonra onları anlattı. “Şu anda gerçek olarak” dedi, “Demokratları Hocaefendi temsil ediyor” dedi. “Bir tek Hocaefendi var” dedi. Bunlardan bahsetti.
Bir ara dedi “Hatta ben de artık Başbakan’ın karşısına geçmeyi düşündüm, aleyhte yazılar yazayım, ne yaparsan yap hakkında bir yere varılamıyor” dedi. Uzun uzun diğer konularda konuştuk efendim. Çok memnun oldu. Özellikle iki tane husus, zatıalinizin ilgilendiği konular noktasında çok memnun oldu.
Akşam üzeri de damadı geldi. Onunla da bir buçuk saate yakın konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da biraz rahatlamış oldu. O da “Tekrar Hocamın ellerinden öpüyorum” dedi. O da akşam üzeri gitti efendim.

Fethullah Gülen: Allah razı olsun. Mehmet Ali Bey’den bahsettiniz değil mi?

Mürid: Evet efendim, önce Aydın Bey’le öğlen ofisinde yemek yedik, akşam da damadı.

GÜLEN: “BENCE AMERİKA İLE ARAMIZI ÇOK BOZMAMAK LAZIM”

Fethullah Gülen olduğu iddia edilen kişinin, müridinin, “Amerika birçok ülkeyi ve Almanya’yı dinliyor diye bir şeyler çıktı. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu?” sözlerine, “Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazım, başkaları derse desin biz demeyelim” cevabını verdiği ifade ediliyor.

Ses kaydında Gülen’in konuştuğu ve yayın politikaları hakkında direktif verdiği kişinin Samanyolu Yayın Kurulu Başkanı Hidayet Karaca olduğu iddia ediliyor.

GÜLEN, ŞEFKAT TEPE DİZİSİNİN SENARYOSUNU DİNLİYOR VE ONAYLIYOR

Fethullah Gülen’in diğer başka ses kaydında Şefkat Tepe dizisinin senaryosunu dinlediği ve onayladığı görülüyor.

Şefkat Tepe dizisinde; Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) gökten bir ışık halesi halinde inip kamyona bindirilmesinin sahnelenmesi kamuoyunda lanetlenmişti.

Şefkat Tepe ile ilgili internete düşen ses kaydında şöyle konuşmalar yer alıyor:

Mürid: Bu haftaki Şefkat Tepe’yi arz edebilir miyim? O diplomat dediğim adam konuşuyor: “Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım. Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir...”

Fethullah Gülen: Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin. 

GÜLEN: KARAMAN T0PLANTILARA ÇAĞRILMASIN

Sosyal medyada yayınlanan telefon görüşmelerinde, Fethullah Gülen’in Hayrettin Karaman Hocaefendi’nin konuşturulmaması için talimat verdiği yer alıyor.

10 Kasım 2013 tarihli olduğu iddia edilen telefon kaydında, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın düzenlediği ve Hayrettin Karaman’ın katıldığı “Mabeyn” toplantılarının geleceği hakkında konuşmalar geçiyor.

Görüşmede, Karaman’ın toplantılarda ters bir şey söyleyip söylemediğini soran Fethullah Gülen, Prof. Dr. Karaman’ın toplantılara katılmaması talimatını veriyor.

KAMUOYUNDAN 27 GÜN ÖNCE GÜLEN’E; “SARIGÜL KESİN ADAYIMIZ”

Twitter’da yayınlanan ve 25 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştiği idda edilen görüşmede Fethullah Gülen’e, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın Mustafa Sarıgül’in İstanbul’dan kesin aday olduğu ve Gürsel Tekin olacak iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve Sarıgül’ün adaylık başvurusunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cebinde olduğu bilgisini verdiği iletiliyor.

25 Ekim tarihli görüşmeye göre Sarıgül’ün adaylığının kamuoyundan 27 gün önce Fethullah Gülen’e bildirildiği görülüyor.

Sarıgül, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını 12 Aralık’ta duyurmuştu. CHP ise İstanbul adaylarının Mustafa Sarıgül olduğunu 22 Aralık’ta açıklamıştı.

DOĞAN: BAZI İFADELERİ HATIRLAMIYORUM

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, bazı internet sitelerinde yer alan ve kendisinin de isminin geçtiği ses kayıtları hakkında açıklamada bulundu.

Aydın Doğan; “Bugün (dün) yasadışı yollardan yapıldığı anlaşılan bir telefon dinlemesinin kayıtları internete düşmüştür. Bu kayıt Sayın Fethullah Gülen ile görsel medyadan bir yönetici arasında geçen bir telefon konuşmasına aittir. Bu görüşmede bana atfedilen bazı ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu görüşmeye dayanılarak yapılan gerçek dışı yayınlar hakkında hukuki yollara başvuracağımızı da belirtmek isterim.” dedi.

İşte o ses kaseti:


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23