• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD İHA sürüsü kuruyor

Yeniakit Publisher
2024-05-30 15:15:00 -
ABD İHA sürüsü kuruyor

Aylar önce 2 bin uçaktan oluşan İHA ordusu kurmak istediğini duyuran ABD, söz konusu hava araçlarını üretecek şirketleri belirledi. İşte detaylar…

2017’den bu yana yapay zeka, otonom sistemler ve gelişmiş sensör teknolojileri ile donatılmış savunma sistemleri üreten Anduril Industries, ABD’nin hayallerini süsleyen dron sürüsünü inşa ediyor.

ABD, filosuna yapay zekalı 2.000 insansız savaş uçağı (İHA) katmak istediğini açıklamıştı. Geçtiğimiz ay Anduril Industries ve General Atomics, ABD Hava Kuvvetleri ve Donanması için İşbirlikçi Savaş Uçağı ya da CCA adı verilen yeni bir tür otonom savaş uçağını üretmek için seçilen şirketler oldu.

Anduril Industries’in “Fury” ismini verdiği prototip CCA uçağı, geliştirilmeye yeni başlandı. Bir başka uçak da MQ-9 Reaper’ı üreten General Atomics tarafından geliştirilecek. Anduril, Fury için güvenilir ve işbirliğine dayalı otonomi sağlayan yüksek performanslı, çok görevli bir “grup 5” sınıfı otonom hava aracı tanımlamasını yapıyor. Bu grup sınıflandırması ABD’nin İHA’lar için yaptığı bir kategoriyi ifade ediyor. Grup 5, yetenek, irtifa ve hız açısından en üst seviyeye işaret ediyor.

ABD, yeni nesil CCA İHA’ların mevcut mürettebatsız araçlardan daha yetenekli ve daha bağımsız olmasını istiyor. Bu uçakların keşif, hava saldırıları ve elektronik harp dahil olmak üzere çok çeşitli görevleri tek başlarına ya da insan pilot veya başka bir otonom uçakla işbirliğiyle yapması planlanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Merhaba

İsrail'in soykırımına destek olmak için siha üretmeye başladılar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23