• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD güçlerinden, Fırat nehrinin kıyısına PKK/YPG'li terörist yığınağı

Yeniakit Publisher
2024-08-05 21:22:00 -
ABD güçlerinden, Fırat nehrinin kıyısına PKK/YPG'li terörist yığınağı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ABD güçleri, terör örgütü PKK/YPG'nin işgal ettiği Haseke ilinden İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri yakınındaki üslerine 700 PKK/YPG’li teröristi nakletti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD güçleri, Haseke'deki Robarya, Rümeylan ile Şeddadi üslerinden dün İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri'nin yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine PKK/YPG ve Arapların oluşturduğu Sanadid güçlerinden 700 teröristi sevk etti.

ABD güçleri Haseke'deki üslerden ayrıca 70 araçtan oluşan ve içinde kapalı mühimmat kasaları ile Humvee tipi zırhlı araçların olduğu askeri konvoyu Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine gönderdi.

ABD güçleri dün de Irak’tan 4 helikopterle Haseke ilindeki Rümeylan üssüne personel taşımıştı.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ VARLIĞI

ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, PKK/YPG'li teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gönderiyor.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YILMAZ DURMUŞ

Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de biz PKK/PYD ile değil onlara vekalet veren ve arkalarında duran ABD doğrudan savaştığımız ülke olup, NATO paktında yer alan iki ülkenin çaktırmadan adı koyulmamış gizli mücadelenin sonu neye varır bilinmez. Ancak bizim İsrail'in katliamlarını durdurmak için fiili müdahale ettiğimizde ABD ile gerçek bir savaşa girmiş oluruz

Osmanlı Torunu

Acilen Baş komutandan Dünya Liderinden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkandan Acilen Amarikan piçlerine Töröristlerini Pkk ypg pyd Dkp Teröristlerine Acilen Hava Kuvvetleri Harakat Düzenlesinler Bir Tane Canlı Teröristlerini Gebertip Leşlerini Cehennemin yedi kat yerin dibine kadar yolları olson ateşleri bol olsun Amin Amin Amin Amin Amin Amin Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23