• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken Filistin açıklaması: Bu sadece başlangıç

Yeniakit Publisher
2023-11-25 00:57:00 -
ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken Filistin açıklaması: Bu sadece başlangıç

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hamas arasında yapılan esir takasında ilk grupların serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, 'Bu sadece başlangıç ve şu ana kadar her şey yolunda gitti' diyerek iki devleti çözüme atıfta bulundu.

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, ABD Başkanı Joe Biden, Hamas ile İsrail'in arasında gerçekleşen esir takası ve ateşkese dair açıklamalarda bulundu.

'Bu sadece başlangıç'

Bugün gerçekleştirilen esir takasına değinen Biden, "Yapılan bu 4 günlük insani ara anlaşması 50’den fazla esirin serbest bırakılmasına olanak sağlayacak şekilde oluşturuldu. Hedefimiz bu" şeklinde konuştu.

Biden, "Bu sadece başlangıç ve şu ana kadar her şey yolunda gitti. Esir takasının ikinci kısmına yönelik önümüzdeki saatlerde yeni bilgiler öğreneceğiz. Yarın ve ondan sonraki günler daha fazla esirin serbest kalmasını bekliyoruz" dedi.

'Kritik bir fırsat sunuldu'

İsrail ve Hamas arasında anlaşmaya varılan insani aranın ardından bugün 13 İsrailli esir ile 39 Filistinli mahkum serbest bırakıldı. ABD Başkanı Joe Biden esir takasının ardından yaptığı açıklamada, insani aranın "Acil ihtiyaç duyulan gıda, ilaç, su ve yakıtın Gazze’deki sivillere ulaştırılması için kritik bir fırsat sunduğunu ve bu fırsatı bir dakika bile boşa harcamadıklarını" ifade etti.

Biden, Refah Sınır Kapısı’ndan bugün 200’den fazla yardım tırının geçtiğini belirtirken, tırların yalnızca ilaç ve sağlık malzemesi taşımadığını ayrıca hastaneler ve fırınlar için yakıt da taşıdığını söyledi.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

şeytanın imparatorluğunun başını temsil eden bunamış adam ,bu katliamın ,faili değilmişte ,barıştan yana ve barışı tesis ediyormuş rolüne bürünmüş ,her amerikan filminin sonunda olduğu gibi amerika iyi olan ve kazanan öylemi ,,pentagon seni ve senin durumundaki hastaları kandırır ancak,,

Gültekin

AH BİDEN, "BU DAHA BAŞLANGIÇ " UTANMADAN İFADE EDEBİLİYORSUNUZ, MADEM Kİ SAVAŞI DURDURACAK GÜCÜNÜZ VARDI DA, NİÇİN ÇOCUKLARI AHI ARŞI ALAYI TİTRETMEDEN YAPMÖADINIZ, ÇOK GEÇ KALDINIZ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23