• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB Bakanı Bozkır, Fransa’ya başsağlığı dileğinde bulundu

Yeniakit Publisher
2015-01-07 19:11:00 -
AB Bakanı Bozkır, Fransa’ya başsağlığı dileğinde bulundu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa’nın Başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Fransız hükümeti ve Fransız halkına Türk milleti adına başsağlığı diledi.

TBMM’de yaptığı açıklamada radikalizm ve terörizme dikkat çeken Bakan Volkan Bozkır, bütün ülkelerin ve halkların terörizm ve radikalizm ile mücadele etmesi gerektiğini belirtti. Bakan Bozkır, “Bugün Fransa’nın Başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırı büyük üzüntü yarattı. Bu menfur saldırıda 12 can kaybı gerçekten uzun zamandır dile getirdiğimiz radikalizme yönelik gelişmelerin nelere mal olabileceğinin bir göstergesini teşkil ediyor. Terörizm ve radikalizm son dönemlerde insanlığın baş belasıdır.

Bu iki tehlikeli unsur ile bütün ülkelerin ve halkların mücadele etmesini gerekli kılar. Türkiye olarak bu tür radikalizm ve terörizmden en fazla zararı görmüş bir ülke olarak uzun zamandır ikazlarımızı, bunun sonuçlarının neler olabileceğini dile getirmekteydik. Bu çok üzücü hadisenin inşallah tüm Batı camiası için bir emsal olması ve birlikte alacağımız tedbirler için bir adım teşkil etmesini ümit ediyoruz. Ben AB Bakanı olarak Fransız hükümetine ve halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23