• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AA ile IRNA arasında işbirliği imzaları atıldı

Yeniakit Publisher
2014-01-29 15:30:30 - 2014-01-29 15:35:27
AA ile IRNA arasında işbirliği imzaları atıldı

AA Genel Müdürü Öztürk ve IRNA Genel Müdürü Hoddadi, haber ve fotoğraf değişimini içeren işbirliği anlaşmasını Başbakan Erdoğan ve İshak Cihangiri huzurunda törenle imzaladı.

Anadolu Ajansı (AA) ile İran'ın resmi haber ajansı IRNA arasında haber ve fotoğraf değişimini içeren işbirliği anlaşması yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin huzurunda düzenlenen törende, anlaşmaya AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve IRNA Genel Müdürü Muhammed Hoddadi imza attı.

Başbakan Erdoğan'ın İran'a iki günlük resmi ziyareti çerçevesinde, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile Cumhurbaşkanlığı Sadabad Sarayı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından taraflar arasında çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmaları yapıldı.

AA ve IRNA arasında da Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'nin huzurunda, AA Genel Müdürü Öztürk ve IRNA Genel Müdürü Hoddadi, haber ve fotoğraf paylaşımını içeren anlaşmaya imza attı.

Anlaşmaya göre taraflar, günlük olarak Türkçe, Farsça ve İngilizce dillerinde haber ve fotoğraf değişimi yapacak. Türkiye ve İran'daki ajans çalışanlarının habercilik faaliyetlerinde birbirine yardımcı olunmasını da amaçlayan anlaşma kapsamında, her iki kurumun üye olduğu bölgesel teşkilatlar ve mesleki uluslararası birliklerde işbirliği güçlendirilecek.

IRNA Genel Müdürü Hoddadi, imza töreninin ardından Öztürk'e IRNA bünyesindeki İran Kültür ve Basın Enstitüsü'nü gezdirdi.

Burada görme engelliler için çıkarılan İran Sepid gazetesinin ofisini ziyaret eden Öztürk, görme engelli gazetecilerle sohbet etti. Öztürk, enstitü bünyesinde farklı dillerde yayın yapan bazı gazete ve internet siteleri hakkında da bilgi aldı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23