• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

9 daire’yi hangi maaşla aldı?

Yeniakit Publisher
2013-09-27 21:43:43 - 2013-09-27 21:48:06
9 daire’yi hangi maaşla aldı?

Yayınlanan MGK tutanaklarında, “Bayanların para ile başını örttüğü iftirasında bulunan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Güven Erkaya, 28 Şubat sürecinde aldığı 20 milyon lira değerindeki 9 lüks dairenin kaynağını açıklayamamıştı.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Güven Erkaya’nın, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, “Bayanlara para karşılığı tesettürlü kıyafet giydirilip Atatürk Bulvarında dolaştırılıyor” şeklindeki sözler söylemesi, İslam’a ve Müslümanlara yönelik kinini ortaya koyuyor.
Bayanların başını parayla örttüğü iftirasında bulunan Güven Erkaya; 28 Şubat sürecinde aldığı 9 dairenin parasını açıklayamamıştı. Güven Erkaya’nın ailesinin adına kayıtlı 9 daire bulunuyor. Erkaya’nın bütün askeri hayatı boyunca aldığı maaşlarla, bir tanesini bile alması mümkün olmayan dairelerden 2’si İstanbul’un en lüks muhitlerinden olan Beşiktaş Akatlar Mahallesi’ndeki Alkent Sitesi’nde yer alıyor.
“İRTİCA İLE MÜCADELE ADI ALTINDA
RANT DEVŞİRDİLER”
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Güven Erkaya gibi bir insanın o yüksek makamlara erişmesinden utanç duyuyorum. 28 Şubat sürecinde irtica ile mücadele adı altında rant devşirdiler” dedi.
“28 ŞUBAT DÖNEMİNDE YOLSUZLUK
PAZARI OLUŞTURULARAK, GÖBEKLERİNİ
VE ENSELERİNİ ŞİŞİRDİLER”
28 Şubat’ın öne çıkan isimlerinden Güven Erkaya gibi bir insanın o yüksek makamlara erişmesinden büyük utanç duyduğunu kaydeden Metiner, “28 Şubat süreci irtica ile mücadele adı altında rant devşirme süreciydi. Güven Erkaya gibi komutanlar bir yanda milletin değerleriyle savaşırken, milleti süngü ucuyla hizaya getirmeye çalışırken, acımasız bir baskı rejimi kurarken, öbür yanda bir kısım rantlarla kendilerini beslemeye büyütmeye çalışıyorlardı. 28 Şubat süreci o dönemin sadece askeri aktörleri değil siyasal aktörlerinin, medyadaki uzantılarının göbeklerini ve enselerini nasıl şişirdiklerini herkes biliyor. Dolayısıyla bir tür yolsuzluk ekonomisi oluşturuldu, yolsuzluk pazarı oluşturuldu ve bu şekilde de irticai mücadelede bu yolsuzluk ekonomisi bir şal işlevi gördü” diye konuştu.
ERKAYA’NIN 20 MİLYON DEĞERİNDE
9 DAİRESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!
Güven Erkaya’nın ailesinin adına kayıtlı 9 daire bulunuyor. Dairelerden 2’si İstanbul’un en lüks muhitlerinden olan Beşiktaş Akatlar Mahallesi’ndeki Alkent Sitesi’nde yer alıyor. Erkaya’ların ayrıca Beşiktaş Ulus’ta 2, Levazım Mahallesi’nde ise 2 dairesi daha bulunuyor.
6 dairenin yanı sıra Güven Erkaya’nın eşi Gülden Erkaya adına Beşiktaş Ortaköy’de bir daire, kızı Asuman Kıratlı adına ise İstanbul Etiler’de 2 daire kayıtlı. 
Alkent Sitesi’nde Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı İlhami Erdil’in de 2 dairesi vardı. Erdil, sahip olduğu bu iki dairenin kaynağını ispat edemeyince; 2 dairesine mahkeme kararı ile el konuldu ve daha sonra hazine adına satışları yapıldı.
Erdil ile aynı mesleği yapan Emekli Oramiral Güven Erkaya’nın da, aynı sitede 2 lüks daireye sahip olması dikkat çekiyor. Maaş olarak Erdil ile Erkaya’nın aynı şartlara sahip olmasına rağmen Erkaya’nın 2 lüks daireden ayrı olarak, 7 lüks daireye daha sahip olması soru işaretlerine sebep oluyor. Erkaya’nın 20 milyon liraya varan dairelerinin kaynağı merak ediliyor. Maliye’nin bu açık gerçek karşısında nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.
ERKAYA AİLESİ BU DAİRELERİN
KAYNAĞINI HÂLÂ AÇIKLAMADI!
İstanbul’un en değerli bölgelerinde 20 milyon lira değerinde olan dairelerin nasıl alındığına dair ailesi hâlâ bir açıklama yapamadı.
İşte Erkaya’lara ait lüks daireler:
1) İstanbul-Akatlar Mah. Alkent Sitesi, Daire: 16
2) İstanbul-Akatlar Mah. Alkent Sitesi, Daire: 19
3) İstanbul-Nispetiye Mah. Engin St. G Blok, Daire: 8
4) İstanbul-Etiler Mah. İncesu Sk. Daire: 10
5) İstanbul-Levazım Mah. Aktek Sitesi Daire: 3
6) İstanbul-Levazım Mah. Aktek Sitesi Daire: 8
7) İstanbul-Ulus Mah. Kibele Konutları, Daire: 1
8) İstanbul-Ulus Mah. Kibele Konutları, Daire: 2
9) İstanbul-Ortaköy Mah. 14 Sk. Daire: 1

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23