• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

8 kamu görevlisi bugün ailelerine kavuşuyor

Yeniakit Publisher
2013-03-12 20:50:00 - 2013-03-12 20:51:26
8 kamu görevlisi bugün ailelerine kavuşuyor

Terör örgütü PKK tarafından değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Şırnak’tan kaçırılan kamu görevlilerinin bugün teslim alınacağı bildirildi.

HABER MERKEZİ - Kaçırılan kamu görevlilerini almak için oluşturulan heyette yer alan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Silopi’de bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan Erbil’e ulaştı.
Kaçırılan kamu görevlilerini almak için oluşturulan heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise yurtdışına çıkma yasağı nedeniyle Irak’a gitmedi. Tuncel, Habur’da yaptığı açıklamada “Bize Salı ya da Çarşamba bırakılacakları söylendi. Sanırım teknik birşey. Bu süreçte çözümden yana olmayan, bu süreci baltalamak isteyen kesimler olabilir” dedi.
8 KİŞİ BUGÜN ALINACAK
Heyeti Habur/Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda karşılayan BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, yarın (bugün) bir aksilik olmaması halinde 8 kişiyi alacaklarını söyledi. Heyet geceyi Erbil’de geçirdikten sonra bugün Kandil bölgesine giderek 8 kişiyi alacak. Heyetin, kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, uzman çavuş Zihni Koç, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Kemal Ekinci, polis memuru Nadir Özgen, erler Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve Hadi Gizli’yi bugün teslim almaları bekleniyor. PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin aileleri, Habur Sınır Kapısı’nda bekleyişi sürüyor.
AİLELER, SÜREÇTEN UMUTLU
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 yıl önce terör örgütünce kaçırılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler’in babası Hüseyin Söpçeler, kaçırılan çocuklarını teslim almak için Şırnak’a doğru giden ailelerle olduğunu belirterek, oğluna kavuşma hayallerinin gerçekleşeceği için mutlu olduğunu söyledi.
Şanlıurfalı er Reşat Çeçan’ın babası Cemal Çeçan, heyecanlı olduklarını ve barış için destek verdiklerini belirterek, ‘’Barış için destek veriyorum. Bütün siyasilere sesleniyorum. Herkes barış için el atmalı. Bir oğlum da şu anda dağda. Bizim insanlarımız ölüyor’’ dedi. Anne Fatma Çeçan, Kürtçe yaptığı konuşmada, ‘’Artık kan dursun barış olsun istiyoruz. Kardeş kardeşle kavga etmesin. Bu barışı yapanlardan Allah razı olsun, anneleri ferahlatıyorlar’’ diye konuştu.
Polis memuru Nadir Özgen’in annesi Müşerref Özgen, ‘’Heyecanla oğlumuza kavuşacağımız anı bekliyoruz” derken, Astsubay Başçavuş Söpçeler’in amcasının oğlu Tevfik Söpçeler: ‘’İnşallah bundan sonra böyle şeyler ülkemizde yaşanmasın, insanlar kardeşçe yaşasın bu ülke hepimizin’’ dedi.
Terör örgütünce kaçırılan uzman çavuş Zihni Koç’un Amasya’da yaşayan babaannesi Narin Koç da torunundan gelecek iyi haberi umutla bekliyor. Babaanne Koç, “Babası, eşi ve oğlu, torunumu getirmek için yola çıktık. Gözüm yollarda, gelirken inşallah Zihni mi de alıp gelsinler, okumam yok ama torunumu göreceğim diye sabaha kadar televizyonda haber izliyorum” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23