• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

75 İHA peş peşe düşürüldü! 'Herkes neler oluyor?' demeye başladı

Yeniakit Publisher
2024-08-05 10:34:00 - 2024-08-05 10:37:24
75 İHA peş peşe düşürüldü! 'Herkes neler oluyor?' demeye başladı

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, 75 Ukrayna insansız hava aracının (İHA) peş peşe düşürüldüğünü duyurdu.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Rusya hava savunma sistemleri tarafından gece boyunca ülke sınırları içinde 75 Ukrayna insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Açıklamaya göre, hava savunma sistemleri tarafından Rostov’da 36, Kursk’ta 8, Belgorod’da 9, Oryol’da 17, Ryazan’da 2, Voronezh’de 1, Azak Denizi ve Krasnodar’da 1 İHA etkisiz hale getirildi.

Rostov ve Belgorod bölgelerinde hasar

Rostov Valisi Vasily Golubev, Kamen ve Morozov bölgelerindeki depolama tesislerinin İHA saldırıları nedeniyle hasar gördüğünü, ancak can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını belirtti. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov ise, bölgedeki bir petrol deposuna yapılan İHA saldırısında bir tankta yangın çıktığını ve yangının hızla söndürüldüğünü ifade etti. Belgorod’da da herhangi bir yaralanma olmadı.

Oryol Valisi Andrey Klychkov, Oryol yakınlarındaki Bolkhovsky bölgesinde iki İHA’nın bir konut binasına isabet ettiğini ancak kimsenin zarar görmediğini açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, sınır bölgeleri ve Rusya’nın merkezi bölgelerine neredeyse her gün İHA saldırıları düzenlemeye çalışıyor. Ancak Rusya hava savunma sistemleri bu saldırıları genellikle püskürtmeyi başarıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kemal

İşinize gelmeyince operasyon çocuğu!

Cihat Omay

Sayin haberciler. Haber icin sectiginiz resim Türk IHA'si Bayraktar TB2. Haberde 75 IHA düsürüldü diyorsunuz. Yani 75 adet TB2 düsürüldü seklinde algilaniyor ve bu dogru olamaz. 75 adet TB2, Ukrayna'nin envanterinde yok! Bu kadar IHA ihrac edilmedi oraya! Olsa olsa 5 takim olabilir bu da 5 x 6 = 30 adet civarinda. Demek baska tür IHA'lar düsürülmüstür, örnegin el yapimi, örnegin NATO kaynakli, ya da benzeri... Simdi haberin kaynagina gidin, ne tür IHA'lar düsürülmüs teyitleserek ter dökün, sonra böyle bir haber yapin! Mümkünse düsürülen IHA'larin birer temsili resmini de kolaj olarak ekleyin! Varsa aralarinda TB2, sayisini da ögrenmeye calisip net ve dogru bilgi paylasin. Hemen Reuters'ten. BBC'den kopyalamayin. Onlarin neyi kimi temsil ettigini bilmezmis gibi?! 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23